Tenis

Direktno.rs

08. 03. 2021. 17:53 32

Najbolji svih vremena, a za SNS-ovce je psihopata i idiot!

Novak Đoković je srušio i zvanično rekord Rodžera Federera i danas započinje 311 nedelju na vrhu ATP liste. Ovo se neće svideti mnogima iz vladajućih struktura, koji su vodili prljavu kampanju protiv najboljeg tenisera svih vremena. Zato je idealno vreme da se podsetimo kako su o Đokoviću govorili pojedinci iz režima, koji su sprovodili uputstva stranačkog vrha o prvom reketu sveta.

Poslanik Srpske napredne stranke i jedan od najgrlatijih glasnogovornika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vladimir Đukanović, nazvao je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića "idiotom i psihopatom" jer je na poslednjem svetskom fudbalskom prvenstvu navijao za Hrvatsku. Kako se ispostavilo, Đuka je sledio smernice vrha stranke o kampanji protiv Đokovića, koje su sprovodili članovi tzv. internet tima SNS.

Naime, Đoković je te 2018. pred meč četvrtfinala između Rusije i Hrvatske izjavio da u tom meču navija za Hrvatsku, što je izazvalo bes Vučića koji održava atmosferu nadmetanja u odnosima sa tom zemljom. Umesto izliva mržnje, što je očekivao Vučić kako bi držao odnose zategnutim i mogao da manipuliše nacionalnim osećanjima, izjava Đokovića došla je kao hladan tuš i pokvarila mu planove.

Da je Đukina reakcija na Đokovićevu izjavu bila dobro koordinisana akcija, svedoči i uputstvo koje su dobili SNS botovi da vređaju Novaka po društvenim mrežama i komentarima na portalima. Đuka kao fanatični i odani Vučićev vojnik, dosledno je sprovodio naređenja s vrha.

- Na ovoj vesti komentari da budu u skladu sa sledećom smernicom: Sram te bilo! Žao mi je što sam ikada navijao za tebe. Hoćeš li i ti sa ustašama na koncert Tompsona, dušo prodana i sl. Svi i najjače - stoji u uputstvu do kojeg je došao naš portal.

Kako saznajemo, ako komentar prođe moderaciju administratora sajta na kojem je ostavljen (Blic, B92, Informer, Danas...) bot koji je napisao komentar dobija poene. Koliko poena se dobija zavisi od sajta gde je komentar ostavljen, s tim da najviše "plaćaju" komentari na "opozicionim" medijima, a najmanje na režimskim (Informer, Pink...).

Svakoga dana se ti poeni računaju i koordinatori prave nedeljne liste i sastanke gde se nekoliko najaktivnijih botova hvali, a onima sa najslabijim učinkom preti otkazima. Članovi internet timova SNS iz cele Srbije se jednom godišnje sakupljaju u Beogradu, gde Slaviša Mićanović Mićan, glavni čovek SNS botova, komentariše aktivnost svakog tima, neke hvali, neke kudi, preti... 

S druge strane, treba podsetiti da Aleksandar Vučić redovno šalje čestitke Đokoviću nakon velikih pobeda na Grend slem turnirimae. Zato ovo treba da bude za nauk Đokoviću da pazi na okruženje i ne prihvata svaku pohvalu i čestitku zdravo za gotovo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati