Tenis

Milan Zarić

20. 11. 2020. 00:02 0

Rafa posle pet godina u polufinalu završnog mastersa

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale završnog mastersa u Londonu pobedivši u direktnoj borbi aktuelnog šampiona Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 4:6, 6:2.

Nadal nikada nije osvajao ovaj turnir, a grupnu fazu nije prošao od 2015. godine. U polufinalu se sastaje sa Danilom Medvedevim.

Bio je ovo dosta zanimljiv i neizvestan meč. Prvi set je protekao u izjednačenoj borbi sve do osmog gema i rezultata 4:4, kada Nadal pravi brejk i osvaja set.

U drugom setu slična situacija, samo je Grk igrao mnogo jače i kvalitetnije i ponovo se igralo bez brejkova do 4:4, kada Nadal gubi fokus i dozvoljava brejk Cicipasu, a zatim i osvajanje seta za 1:1.

Odlučujući set počeo je brejkovima i ribrejkovima. Cicipas je izgubio fokus na 1:1 i svoj servis kada je Nadal uzeo brejk, a zatim ga potvrdio za 3:1.

Borio se Grk da se vrati u meč, ali je vidno bilo da je energetski pao, pa je Nadal novim brejkom slomio rivala za 5:2 i mirno privođenje meča kraju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati