Tenis

Milan Zarić

22. 10. 2020. 13:21 2

(VIDEO) Nole u Beogradu: U sjajnoj sam formi, žalim zbog US opena i Rolan Garosa

Postoji malo žal što nisam uzeo jedan od dva Gren slema, bio sam u izuzetnoj fromi i u Parizu i u Njujorku. Igrao sam finale na Rolan Garosu, ali je protivnik bio bolji. U Njujorku je došlo do te nesrećne diskvalifikacije, osvojio sam Rim i Sinsinati, ako ne računamo diskvalifikaciju, izgubio sam samo jedan meč. Igram tenis čitavog života, ova sezona može da se poredi sa 2011. i 2015. godinom - rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković u Beogradu, u prvom obraćanju nakon Rolan Garosa.

Novak je istakao da još nije siguran za odlazak u Australiji u smislu datuma zbog porodica, priprema i ograničenja i da će tamo verovatno morati da ode ranije.

- Australijan open je u planu, videćemo još za ATP Kup. Utiče korona na čitav svet nezavisno koja je oblast. Najviše muči ljude ta nepredvidivost, kakve će se mere uvesti, a za sportiste da li će moći da se igra. Mi teniseri smo jedni od najsrećnijih sportista, jer možemo da igramo, odigravaju se turniri, možete da igrate, da se takmičite, da zarađuete... Drugi sportovi to ne mogu. Eto, odložene su Olimpijske igre - kazao je Novak.

On je istakao da teniseri moraju da prate šta preporučuju nacionalne Vlade, čak i ukoliko se oni ne slažu sa tim.

- Opet kažem, tenis je nastavljen u nekom modifikovabom obliku, imamo još nekoliko nedelja do kraja sezone. Šta će biti naredne sezone, veliki broj ljudi ne zna, moraćemo da se prilagođavamo, da menjamo lice i profesionalne planove. To sve nas nervira i drži nas u neizvesnosti, ali moramo sa tom situacijom da se borimo.

Kazao je da će preskočiti masters u Parizu, a cilj mu je da godinu završi kao broj jedan.

- Idem sad u Beč, preskačem Pariz i cilj mi je da zadržim prvo mesto do kraja sezone i sačuvam prednost za prva tri meseca naredne sezone.

O linijskim sudijama

- Pričao sam da treba da uzmemo u obzir da nemamo linijske sudije, a odmah su pričali da to govorim zbog toga što sam diskvalifikovan. Ne, nije zbog toga, jer sada imamo tehnologiju. Nisam tehnokrata, ali ako već imamo tehnologiju kojom možemo da ostvarimo bolje uslove i da sve bude preciznije, zašto da ne. Linijske sudije ne bi ostale bez posla u tenisu, našla bi se za njih neka druga uloga.

O organizaciji tenisera i teniserki i zašto ga nisu podržali Nadal i Federer

- Između turnira Vasek Pospišil i ja radimo na postavljanju sistema s obzirom da je postojalo dosta otpora na našu organizaciju, imali smo dosta udara, posebno u SAD. Istakao sam zbog čega je ta organizacija krucujalna za tenisere, to je ideja koja postoji više od 20 godina. Nije nam to palo na pamet ove godine, bilo je četiri-pet pokušaja da se napravi. Tenis je popularan sport, jedan od najpopularnijih na svetu, ali igrači van prvih 20 na svetu je u problemu, a to je zbog toga što postoji monopol.

- Pospišil i ja smo u ovu organizaciju uključili tenisere i teniserke, koje ce da štite prava igrača. Dug je put pred nama, ali za sada ne postoji organizacija koja 100 posto štiti prava igrača. Pre nego što smo osnovali asocijaciji, pričao sam sa Nadalom i Federerom, oni nisu hteli da budu deo toga i ja to poštujem. Živimo u demokratskom društvu i moramo da poštujemo svačije mišljenje. Voleo bih da su oni ovde, ali ćemo i bez njih nastaviti da štitimo prava tenisera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati