Tenis

Milan Zarić

21. 09. 2020. 18:56 0

NOLETU TITULA I REKORD Đoković je vladar Rima!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je pokazao da mu u ovom trenutku nema ravnog! Potvrdio je to u finalu mastersa u Rimu, u kom je posle velike borbe slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana sa 7:5, 6:3 i tako je došao do četvrtog trofeja u sezoni!

Nije Novak lako došao do pobede, morao je da pomuči protiv borbenog Argentinca, prolazio je i kroz teške trenutke, ali je i tada pokazao da je najbolji baš zbog toga što ume da se izvuče iz najtežih situacija. A njih je bilo.

Jer, Nole je vrlo loše otvorio meč, pošto je Švarcman napravio dva brejka, te je poveo sa 3:0. Ali, onda se Đoković smirio, tokom pauze je vikom iskalio bes i na teren je izašao potpuno novi igrač. Krenuo je da topi prednost Argentinca, napravio je jedan, pa drugi brejk, te je došao do 4:3.

Argentinac je pokušao da se vrati, držao je egal do samog finiša, kada je poklekao, pa je Đoković sa dva vezana gema došao do 7:5 i bio je na korak do titule.

U drugom setu je viđena jednako velika borba kao u prvom, samo što Nole nije morao da se vraća iz teških situacija. Jeste imao brejk minusa, ali je odmah uspeo da ga vrati, da bi onda u osmom gemu oduzeo servis protivniku, zatim i sigurnim poenima materijalizovao prednost, što je značilo samo jedno - da je Novak pobedio i da je novi šampion Rima!

Đoković je tako uspeo da osvoji četvrti trofej u sezoni, ali i da postane rekorder kada je reč o masters turnirima. Ovo mu je bila 36. titula, sada ima jednu više od Rafaela Nadala i nema dileme da je napravio najbolju uvertiru pred početak Rolan Garosa, na kom se cilj zna - titula!

Prvi set: Nole se vratio posle 0:3, pa u rovoskoj borbi osvojio set, Đoković - Švarcman 7:5

Nije dobro počeo meč za Noleta, koji ga je otvorio servisom. Viđena je rezultatska klackalica u uvodnom gemu, imao je Đoković šansu da povede, međutim nije je iskoristio, pa je Švarcman došao do prve brejk lopte, koju nije propustio, pa je poveo sa 0:1.

Pokušao je Nole da se vrati, dugo je mučio Švarcmana u drugom gemu, bilo je tu i dva izjednačenja, ali ne i brejk lopte, pa je Argentinac potvrdio brejk. I ne samo to, već je u nastavku još jednom oduzeo servis Đokoviću, koji se našao u veoma teškoj situaciji, budući da je gubio sa 0:3.

Ipak, uspeo je jedan brejk odmah da nadoknadi, iskoristio je prvu šansu da protivniku oduzme servis i prišao je na 1:3. Ali, i dalje je bio u zaostatku. A nakon prvog gema na meču, Novak je uspeo da osvoji i prvi gem na svoj servis. Bio je siguran, Švarcmanu je prepustio samo jedan poen, što je bilo dovoljno da se smanji na 2:3.

Smirio se Novak posle lošeg početka meča, odlaskom na pauzu i izbacivanjem negativnih emocija je postao praktično drugi teniser na terenu, što se odmah videlo. Ne samo da je vezao dva gema, već je napravio još jedan brejk i neutralisao je prednost protivnika - 3:3.

Seriji nema kraja, vezao je naš as četiri gema i od 0:3 je došao do 4:3. Veličanstveno! Prekinuo je Švarcman seriju Đokovića, pa je uspeo da osvoji i prvi gem posle četiri izgubljena, ali mu je Nole vratio, pa je vodio sa 5:4.

Imao je srpski teniser šansu da završi meč na protivnikov servis, imao je i set loptu, ali je Argentinac nekako uspeo da se izvuče i da izjednači na 5:5.

Novak je zatim jedan veoma težak i dug gem uspeo da osvoji, da bi zatim stvorio tri brejk lopte. Prvu nije uspeo da iskoristi, ali zato drugu jeste, pa je sa 7:5 osvojio prvi set!

Drugi set: Đoković - Švarcman 7:5, 6:3

Revija brejkova je viđena na početku drugog seta, čime je samo nastavljen trend iz prvog dela. Najpre je Nole na svoj servis uzeo samo poen, ali je brzo uspeo da se vrati, pa je posle dobre igre i tri greške Švarcmana došao do egala - 1:1.

Novak nakon toga nije dozvolio rivalu da se razmaše, pa je uz samo jedan izgubljen gem prvi put poveo u setu - 2:1. Na sličan način je odgovorio i Švarcman, koji je uspeo da se izbori za novi egal - 2:2.

Imao je u narednom gemu Argentinac veliku šansu da dođe do brejka, u dve takve situacije je bio, ali je Novak sjajnim servisima u tim trenucima neutralisao opasnost, te je sa četiri vezana poena došao do 3:2. NIje se tek tako dao ni Švarcman, koji je izjednačio, ali je onda Nole bez izgubljenog poena, kako samo on to ume došao do 4:3.

A onda je na sjajan način napravio brejk, koji je kasnije i potvrdio za pobedu od 6:3!

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati