Tenis

Direktno.rs

21. 09. 2020. 09:23 0

KORONA ELIMINACIJA I Krstin isključen sa Rolan Garosa

Denis Istomin, Ernesto Eskobedo, Bernabe Zapata, Damir Džumhur isključeni su sa Rolan Garosa koji uskoro počinje jer su oni ili njihovi treneri bili pozitivni na koronavirusa, a dan pre početka kvalifikacija eliminisan je iz istog rauzloga srpski teniser Peđa Krstin.

Test mladog tenisera bio je negativan ali je njegov trener bio pozitivan pa je organizator turnira automatski izbacio Srbina sa turnira jer su njih dvojica delili sobu.

- Da, diskvalifikovan sam, ja sam bio prvi koji je diskvalifikovan. Bio sam negativan na testu, ali su odlučili da sam bio u jako bliskom kontaktu i diskvalifikovan sam sa turnira - rekao je Krstin agenciji Beta - Nisam očekivao, jako sam razočaran. Šest meseci čekam da igram turnire i na kraju te suspenduju zbog nekih stvari koje nisi očekivao. Organizacija je bila jako loša, čekali smo testove dan i po u sobi, nismo mogli da izadjemo nigde. Jedva sam čekao da krenem da igram turnire, Ju Es Open nisu dozvolili kvalifikacije, sada smo imali priliku da igramo i desilo mi se ovo, ali mora se ići dalje.

Samo dan pre toga Damir Džumhur je digao prašinu jer je izbačen zato što je njegov trener Petar Popović dobio pozitivan test.

- Nažalost, moj trener je bio pozitivan na testu. Zbog toga sam izbačen sa Rolan Garosa i neću moći da se takmičim. Ubeđeni smo da je u pitanju lažno pozitivan test, jer već ima antitela, ali nije dobio šansu za ponovljeno testiranje. Razoren sam, ali na ovu odluku ne mogu da utičem, moram da krenem dalje - objavio je Džumhur.

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu će biti održano od 21. septembra do 11. oktobra uz ograničeno prisustvo gledalaca.

- Direktorat Rolan Garosa potvrđuje da su dvojica igrača koji je trebalo da se takmiče u kvalifikacijama prošli testove COVID-19, koji su pokazali pozitivne rezultate. Kod još trojice teniserka potvrđen je bliski kontakt sa trenerom zaraženim koronavirusom. U skladu sa zdravstvenim protokolom turnira, pet igrača neće se takmičiti u kvalifikacijama koje počinju u ponedeljak i biće u samoizolaciji sedam dana. Ukupno je od četvrtka, 17. septembra, urađeno od 900 testova - navodi se u saopštenju organizatora Gren Slema u Parizu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati