Tenis

Direktno.rs

29. 05. 2020. 11:50 1

PROMOCIJA SRBIJE Dačić uručio povelju Novaku

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas, povodom obeležavanja Dana diplomatije, nagradu Novaku Đokoviću za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Republike Srbije i njenog naroda u svetu.

Dačić je odao priznanje Novaku Đokoviću za sveukupan doprinos u diplomatiji dodelivši mu nagradu za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Republike Srbije i njenog naroda u svetu.

- Danas ćemo, u skladu sa već ustaljenom praksom, dodeliti i povelje za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa naše zemlje i njenih građana u svetu. Ove godine, imam veliku čast da povelje dodelim našem proslavljenom teniseru i živoj legendi Novaku Đokoviću, koji je dokaz da su sportisti možda i najbolji ambasadori naše zemlje u svetu, kao i Draganu Todoroviću, karijernom diplomati i jednom od najboljih ambasadora u našoj diplomatskoj službi. O njihovim zaslugama na polju diplomatije saznaćete više iz samih obrazloženja priznanja - rekao je Dačić.

Novak je istakao da je svestan da ponekad ima prepreka zbog ljubavi prema Srbiji.

- Kao što svi vi volite svim srcem vašu zemlju i trudite se da u svetu promovišete prave tradicionalne i kulturne vrednosti vaše zemlje i vaše nacije na najbolji mogući način, tako i ja volim i poštujem svoju zemlju i svestan sam izazova i prepreka koje ponekad imam zbog toga. Nastaviću da volim i poštujem Srbiju i svoj narod. Nastaviću da poštujem i uvažavam sve druge narode sveta, jer verujem kada se deluje na takav način, iz takve emocije, da se nepogrešivo radi prava stvar - rekao je Đoković na prijemu na kom su prisustvovali ambasadori inostranih zemalja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati