Tenis

Direktno.rs

10. 05. 2020. 06:39 3

Protiv Noletove ideje: "Pre bih dao novac gladnima"

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pokrenuo je akciju po kojoj bi najboljih 100 tenisera na svetu u humanitarni fond uplaćivali određenu svotu novca za pomoć slabije rangiranim igračima.

Prema Noletovom planu, prvih pet igrača na svetu bi dali po 30.000 dolara, oni rangirani od šestog do 10. bi uplatili po 20 hiljada, a zatim od 10. do 20. pozicije po 15 hiljada, od 20. do 50. mesta po 10 hiljada, a od 50. do 100. pozicije po 5.000 dolara.

Međutim, nije se ta ideja svidela svima. Prvi je glas digao Dominik Tim, koji je jasno podvukao da neće davati novac slabije rangiranim igračima. Istog stava je bio Rus Mihail Južnji, ali i Argentinac Gvido Pelja, koji je obrazložio odluku da ne pomogne finansijski kolegama.

- Prvo, Đokovićev predlog nema smisla iz više razloga. Lepo je pomagati, ali nijedan teniser ne gladuje. Radije bih pomogao svojim sigrađanima koji su gladni i koji umiru. Bitnije je njima pomoći nego teniserima - rekao je Pelja.

Naveo je i da nije u redu određivati koliko će ko dati.

- Lako je Novaku, Rafi i Rodžeru dati po 30.000 dolara kada su od nagrada zaradili više od 100 miliona. Gledajte ovo: Kristijan Garin je nedavno sa 60. napredovao na 18. poziciju, ali je on samo formalno član Top 20 i nije u redu da on da 15.000 dolara, jer ne spada u taj razred po prihodima, budući da je u karijeri zaradio samo dva miliona. Sa druge strane, imate Džeka Soka, koji je van najboljih 200, a zaradio je više od 10 miliona dolara i on bi bio taj koji bi zaradio novac - istakao je Pelja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati