Tenis

Direktno.rs

12. 11. 2019. 15:19 0

PRIPREME SA FEDEREROM Kecmanović: Samo da budem zdrav, hoću u Top 30

Iza našeg tenisera Miomira Kecmanovića je godina puna uspeha. Okončao ju je na 60. mestu i ujedno je postao najmlađi Srbin među 100 najboljih. U jednom trenutku je bio i 47. na svetu, čime je ostvario primarni cilj i našao se u Top 50, ali ne namerava na tome da se zaustavi.

 

- Ispunio sam sve što sam zacrtao. Plasman u prvih 50 je bio cilj, koji sam ostvario. Nadam se da ću i narednih sezona ostvarivati zacrtane ciljeve. Želeo bih da uđem među 30 najboljih na svetu, ali samo da me mimoiđu povrede i da budem u komadu. Mnogo sam naučio iz rada sa Dominikom Timom uoči starta prošle sezone - rekao je Kecmanović u Teniskom klubu "Đukić" na Bežanijskoj kosi.

Naš mladi teniser je imao prilike da tokom sezone trenira sa Rodžerom Federerom i sa Švajcarcem će se spremati za narednu sezonu.

- Ponovo ću da radim maksimalno na pripremama za sezonu. Ovoga puta biću u društvu Rodžera Federera i nadam se da ću da se pripremim dobro
za sve što me očekuje. U prvom redu želim da izbegnem povrede, a zatim sve ostalo.

Laknulo je Kecmanoviću što je sezona okončana i što je imao prilike da dođe u Beograd.

- Nemam priliku da često dođem kući, u moj grad, moju Srbiju. Ali, svaki put kada sam ovde maksimalno koristim priliku da se odmorim, nakupim energiju za sve što sledi i da se vidim sa svim dragim ljudima.

Kecmanović se nije našao na spisku reprezentativaca za finalni turnir Dejvis kupa, na kome će našu selekciju predstavljati Novak Đoković, Janko Tipsarević, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Viktor Troicki.

- Ni po rangu nisam još za reprezentaciju. Nisam imao prilike da igram, ali sam bio deo trening tima i to mi je donelo značajno iskustvo, da saznam šta mogu da očekujem kada budem u toj poziciji da zaigram.

Otkriva mladi teniser i kako se sprema za svaki naredni meč.

- Uvek kad mogu pitam nekog ko je imao susret sa mojim narednim rivalom za neki savet. Pomažun snimci i statistike, ali uvek volim da pitam i popričam sa ljudima.

Miomir je posle naporne sezone na odmoru, što mu je, kako kaže, dobro došlo.

- Od subote sam na odmoru i sve što ima veze sa lopticom ne želim da vidim dok ne počnu pripreme za narednu sezonu.

Na kraju se Miomir Kecmanović otvorio dušu i istakao ko je njegov idol.

- Idol mi je i dalje otac, jer bez njega ne bih ni ja bio tu gde jesam ni to što jesam. Briljantan je hirurg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati