Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2024. 10:27 0

Uroš Stevanović još četiri godine na klupi "delfina"

Uroš Stevanović, koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, nastaviće rad na selektorskom mestu u naredne četiri godine.

Tačnije zaključno sa takmičenjem u Los Anđelesu 2028. godine.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je zadovoljno konstatovao:

- Stevanović je prvi ugovor sa Savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspeo da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno poverenje i zajedno nastavljamo dalje - rekao je Jelenić.

Uroš Stevanović je kratko dodao:

- Moja želja nije bila sporna. Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsednik rekao, lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje.

Podsetimo da je Uroš Stevanović, posle ostavke selektora Dejana Savića, preuzeo reprezentaciju u oktobru 2022. Na prvom velikom takmičenju, SP u Fukuoki, reprezentacija je osvojila četvrto mesto. U ovoj godini, na Prvenstvu Evrope u Zagrebu Srbija je bila sedma, na Svetskom prvenstvu u Dohi šesta.

To ga nije pokolebalo. Napornim pripremama, pozivima Ćuku i Dedoviću, angažovanjem psihologa u sportu Andrije Gerića, stvaranjem potrebne hemije i vrhunske atmosfere uspeo je da sa ekipom napravi istorijski rezultat na najvećem sportskom takmičenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati