Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

01. 09. 2024. 12:36 0

Osvojila medalju u sedmom mesecu trudnoće

Džodi Grinhem iz Velike Britanije osvojila je bronzanu medalju u parastreličarstvu, i to u sedmom mesecu trudnoće, čime je postala prva trudnica u istoriji Paraolimpijskih igara koja se popela na pobedničko postolje.

Grinhemova je rođena bez leve šake, ali je uprkos tome sa 15 godina počela da se bavi streličarstvom. Šest godina kasnije postala je deo reprezentacije Velike Britanije koju je potom predstavljala na Svetskom prvenstvu u parastreličarstvu.

Usledio je i nasutp na Paraolimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru, gde je osvojila timsko srebro, da bi u Parizu napravila iskorak i na pojedinačnom planu.

Ona je, naime, sa 142:141 bila bolja od olimpijske šampionke iz Tokija Fibi Paterson Pajn u borbi za treće mesto i tako po prvi put u pojedinačnoj konkurenciji osvojila medalju.

Da stvar bude još neverovatnija, to je uspela u sedmom mesecu trudnoće:

- Beba nije prestajala da šutira. Kao da je pokušavala da me pita šta se dešava, da je preglasno i da me pita šta to radim - rekla je ona kroz osmeh.

Ali je potom dodala:

- Bio je to lep podsetnik na mali mehur podrške koji imam u svom stomaku - dodala je ona.

Grinhem je potom otkrila i kako se osećala tokom takmičenja:

- Veoma sam ponosna na sebe, imala sam problema i nije bilo lako. Ali dok god sam zdrava i dok god je beba zdrava, znala sam da mogu da se takmičim. I znala sam da, ako budem gađala kao što inače gađam, mogu da se vratim sa medaljom, uprkos trudnoći - istakla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati