Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

04. 09. 2024. 22:32 0

Dimitrijević osvojio bronzanu medalju u bacanju čunja na POI

Atletičar Željko Dimitrijević (F51) osvojio je bronzu u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Dimitrijevićev najbolji hitac bio je u drugoj seriji, kad je zabeležio daljinu od 34,18 m. Najsjajnije odličje osvojio je Indijac Darambir rekordom Azije (34,92), dok je srebrnu medalju zadužio njegov zemljak Parnav Surma sa 34,59.

U istoj disciplini, na borilištu su se pojavila još dvojica srpskih reprezentativaca. Filip Graovac je osvojio četvrto mesto iz trećeg pokušaja - 32,21. Aleksandar Radišić bio je sedmi sa 31,32 iz drugog.

Trostruki svetski i evropski prvak osvojio je zlatna odličja 2012. u Londonu, 2016. u Riju i srebrno 2021. u Tokiju. Dimitrijević se u engleskoj prestonici upisao u istoriju kao prvi paraolimpijski šampion iz Srbije. U Britaniji i Brazilu je rušio svetske rekorde. Paraatletičar iz Ribara kraj Žagubice postigao je najbolji svetski rezultat i na Evropskom prvenstvu 2021. u poljskom Bidgošču.

Medalja 53-godišnjeg dvostrukog paraolimpijskog šampiona šesta je za Srbiju na ovom izdanju. Takođe, u sredu, strelac Dragan Ristić je osvojio zlato u disciplini puška 50m ležeći stav. Dan ranije, srebro je vraćeno bacaču kugle Nebojši Đuriću pošto mu je nekoliko dana ranije priređena izuzetno neprijatna situacija zbog proglašenja diskvalifikacije. Zbog pretrpljenog stresa, Užičanin je odustao od učešća u bacanju diska.

Srbija ima dve medalje u stonom tenisu – Nada Matić i Borislava Perić-Ranković osvojile su srebrnu u dublu, dok je Milan Palikuća bio treći u singlu. U pojedinačnoj konkurenciji, Perić-Ranković je obezbedila još jedno odličje, samo je pitanje koje boje. Posle plasmana u polufinale (subota, 10) je objavila kraj trofejne karijere.

Na prošlom izdanju u Tokiju, Srbija je takođe osvojila šest medalja - dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati