Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

07. 09. 2024. 18:38 1

Sjajnoj Borislavi olimpijsko srebro za kraj karijere!

Borislava Perić Ranković, bez ikakve dileme ikona srpskog sporta, stigla je do druge medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Posle srebrnog odličja u paru sa Nadom Matić, Borislava je stigla do srebra i u singl konkurenciji. U finalu je poražena od Nemice Sandre Mikolašek sa 3:1 (11:5, 11:3, 6:11, 11:8).

Od finala se očekivalo mnogo, ali jednostavno, desi se takav dan, da vama malo toga, gotovo ništa ne polazi za rukom, a rivalu sve. Upravo se tako mogu opisati prva dva seta između Borislave i Sandre. Međutim, Borislava se nikada ne predaje. Dobila je treći set sa 11:6, usledio je rat nerava u četvrtom, a više snage i koncentracije je imala Nemica.

Ali poraz u finalu sigurno ne umanjuje kapitalan uspeh i uspehe jedne od najboljih sportistkinja u istoriji Srbije.

Tokom fenomenalne karijere Borislava je osvojila zlatnu i srebrnu medalju na Igrama u Riju, srebrnu u Londonu, srebrnu u Pekingu. U vlasništvu ima zlato, srebro i dve bronze sa planetarnih smotri. Godine 2015. Borislava je proglašena za najbolju parastonoteniserku planete.

Podsećanja radi, Srbija je u Parizu, za sada, osvojila šest medalja. Dragan Ristić je stigao do zlata u streljaštvu, Borislava Perić Ranković ima srebro u singlu i srebro u dublu sa Nadom Matić, Mitar Palikuća je osvojio bronzanu medalju u stonom tenisu, a Željko Dimitrijević bronzano odličje u bacanju čunja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati