Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

02. 08. 2024. 20:30 0

Otac olimpijske šampionke pušten iz pritvora: Prijava odbačena

Boris Matić, otac zlatne hrvatske olimpijke Barbare Matić, pušten je iz pritvora u Parizu. Protiv njega je odbačena prijava zbog seksualnog zlostavljanja volonterke.

Odbačena je prijava koju je dobio nakon što je na slavlju kćerke Barbare, na silu poljubio jednu od volonterki na OI u Parizu.

Otac trofejne džudistkinje Barbare Matić pritvoren je pod sumnjom kako je seksualno napao 24-godišnju volonterku na tribinama dvorane Champs-de-Mars gde se održavaju takmičenje u džudou.

Mlada volonterka, koja je zadužena za red na tribinama, prijavila je kako ju je otac Barbare Matić prisilno poljubio u usta nakon što je Matić ostvarila pobedu u četvrtfinalu. Šokirana njegovim ponašanjem, volonterka je odgurnula Matića i istog časa odlučila je da podnese prijavu protiv njega, prenosi N1 Zagreb.

Na osnovu te prijave, Tužilaštvo u Parizu je pokrenulo istragu zbog seksualnog napada. Sledećeg dana ona je odbačena.

Porodica Borisa Matića juče je reagovala nakon medijskih navoda da je uhapšen. Objasnili su kako se nije radilo o hapšenju Matića, nego o dobrovoljnoj prijavi policiji u društvu advokata i glavnog sekretara Olimpijskog komiteta Hrvatske Siniše Krajača.

Matić je tako prenoćio u pritvoru, a danas je nakon saslušanja pušten s odbačenom prijavom.

Tu informaciju je za Jutarnji list potvrdio glavni sekretar OK Hrvatske Siniša Krajač:

- Boris Matić oslobođen je svih optužbi i to je najvažnije. Upravo smo se vratili u hotel, postupak je završen. Nema ničega zbog čega je mogao da bude optužen. Na kraju su se ljudi iz francuske policije i sudstva izvinjavali za sve neprijatnosti kroz koje je morao da prođe. Nakon što je postupak bio započet, morala je da se sprovede redovna procedura koju je gospodin Matić ispoštovao sledeći sva upustva -izjavio je Krajač za Jutarnji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati