Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

20. 07. 2024. 09:56 2

Srpskoj olimpijki Instagram cenzuriše nalog

Srpska streljašica Sanja Vukašinović ukazala je na problem koji će sačekati i ostale sportiste koji se bave sličnim disciplinama.

Srbiju će u streljaštvu u Parizu predstavljati Zorana Arunović, Damir Mikec i Lazar Kovačević, dok se naša olimpijka iz Tokija požalila na to da nju i njene kolege Instagram cenzuriše.

Ona smatra da ih ova društvena mreža time onemogućava da promovišu i sebe i svoj sport.

- Sportovi kao streljaštvo ili borilačke veštine, mačevanje, bacanje koplja i slični su legitimne olimpijske discipline. Ovi sportovi uključuju pokrete, alate ili opremu koja može da se posmatra kao agresivna, ali se slave zbog veštine, preciznosti i discipline. Zašto je onda streljaštvo izdvojeno i ograničeno na ovoj platformi - pita Vukašinovićeva.

- Politika Instagrama je besmislena. Gušenjem vidljivosti mojih objava ne samo da utičete na mogućnost da delim svoje sportsko putovanje i dostignuća, već šaljete poruku koja podriva legitimitet streljaštva kao olimpijske discipline - dodala je Sanja.

Ona traži i da se sportovi promovišu jednako i pošteno i traži da se na ovaj problem obrati pažnja da bi i strelci mogli bez zaziranja da pokazuju šta i kako rade u svojim sportovima.

Srbiju je na prošlim Olimpijskim igrama predstavljalo više strelaca, pošto su u timu bili Milenko Sebić, Damir Mikec, Zorana Arunović, Milutin Stefanović, Sanja Vukašinović, Jasmina Milovanović i Andrea Arsović.

Sanja je poručila i da njena puška nije samo deo opreme već i oznaka napornog rada, preciznosti i posvećenosti, ali i da je inkluzija vitalna za čitav svet sporta.

- Svaki sportista treba da ima pravo da podeli svoju strast i dostignuća, a prihvatanjem svih sportova, uključujući i streljaštvo, promovišemo kulturu poštovanja i cenimo posvećenost i veštinu koje svaki sport zahteva - objasnila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati