Ostali sportovi

[ Izvor: Mozzart Sport ]

30. 06. 2024. 12:24 0

Velike promene: Vojvodina rešila da potpuno "istumba" tim

Posle godinu dana u redovima Vojvodine desni bek Milan Golubović je potpisao za Tatabanju.

Iako je imao ugovor sa Vojvodinom do juna 2025. godine, Milan Golubović je napustio redove srpskog šampiona. "Lale" su odlučile da poverenje na desnom beku daju Jovici Nikoliću i Milanu Miliću koji će činiti naredne sezone tandem levorukih spoljnih igrača.

Golubović se seli u Mađarsku, u redove trećeplasiranog tima u tamošnjem šampionatu, Tatabanje. Klub iz komšiluka, koji je prošle sezone predvodio srpski strateg Dragan Đukić, predstavio je Srbina kao novo pojačanje.

On je rođen 2000. godine. Imao je dobre role u Vojvodini prošle sezone, ali je u finišu pao u formi, pa su se u srpskom šampionu odrekli njegovih usluga. Levoruki bek igraće opet Ligu Evrope. Golubović će imati jaku konkurenciju na svojoj poziciji u vidu povremenog hrvatskog reprezentativca Matea Maraša. Pre dolaska u Novi Sad branio je boje pančevačkog Dinama.Vojvodina je dovela zasad šestoricu novajlija - levog beka Milana Jovanovića (Metaloplastika), Brazilca, srednjeg beka Žoaa Pedra da Silvu (ĆSM Bukurešt), Slovenca, pivotmena Mihu Kavčića (Olimpijakos), Egipćanina, levo krilo Ahmeda Sesu (Al Ahli), pivotmena Branka Predovića (Gorenje Velenje) i Hrvata, desno krilo Frana Miletu (Vinhorst). Produženi su ugovori sa golmanom Franom Lučinom i desnim bekovima Jovicom Nikolićem i Milanom Milićem.

Slanu baru su napustili, osim Golubovića, trojica pivotmena - Luka Rogan (Lajpcig), Nemanja Ratković (Partizan) i Živan Pešić (Ohrid), desno krilo Darko Milenković (Lokomotiva Pirna), dok deo crveno-belih naredne sezone neće biti ni bekovi, Tunišanin Mohamed Aziz Aidi i Branko Tomić. I dalje je neizvestan status juniorskog reprezentativca Srbije Sime Šijana.Umesto Đukića novi trener Tatabanje je mladi Španac Kristijan Ugalde koji se sa terana seli na klupu tima koji je dugo godina treći u Mađarskoj, iza neprikosnovenih učesnika Lige šampiona, Vesprema i PIK Segeda. Tatabanja je osim Golubovića predstavila i Poljaka, levog beka Damijana Pržitulu koji dolazi iz Gornjika iz Zabžea.

Prošle sezone u Tatabanji igrao je iskusni srpski pivot Uroš Vilovski koji je prešao u novog člana elite, ambicioznog Đera, čija je prva zvezda slovenački as Dean Bombač.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati