Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

12. 05. 2024. 18:55 1

Velika šteta: Rukometašima Srbije falio gol za SP

U revanšu baraža za Svetsko prvenstvo rukometaši Srbije pobedili su Španiju rezultatom 25:22 pred oko 7.000 navijača u velikoj sali novosadskog Spensa. Međutim, to nije bilo dovoljno da se nadoknadi razlika iz prvog duela budući da su Španci trijumfovali četiri gola viška i tako Srbija neće učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Odlično je startovala Srbija u ovom susretu, poveli su 4:1, pre svega zahvaljujući golmanu Milosavljevu i dobroj odbrani. Sredinom susreta Srbija jevodila 7:2, a golman našeg tima je i dalje briljirao.

Srbija je tokom celog prvog poluvremena održavala prednost od nekoliko golova razlike, pa je posle prvih pola sata bilo 15:11.

U nastavku meča prvi su do pogotka stigli gosti, ali su onda usledila dva brza gola srpskog tima za 17:12.

Golom Ilića u 43. minutu Srbija prvi put odlazi na +6 pri rezultatu 20:14. Međutim, u nastavku Španija je odigrala nekoliko minuta dobru odbranu i napravila seriju od 4:0, koju je konačno prekinuo Milić svojim petim pogotkom.

U narednim minutima Španci su "kaskali" razlikom, koja ih vodi na Svetsko prvenstvo. Usledila je još jedna dobra dobrana Milosavljeva, potom pogodak Kojadinovića za +4, ali Španija je imala sreće na drugoj stani u narednom napadu i ponovo je na dva gola zaostatka. Povisila je Srbija na 25:22 preko sedmerca koji je realizovao Ilić i nedostajao nam je gol za izjednačenje u ukupnom skoru.

Imali smo poslednji napad, Kos je šutirao u poslednjoj sekundi, ali je Perez de Vargas odbranio i odveo Španiju na Svetsko prvenstvo.

U svakom slučaju, "orlovi" su pokazali kvalitet protiv jedne od najboljih reprezentacija sveta. Imali impresivnu podršku, ali nažalost, neće nas biti na najvećoj smortri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati