Ostali sportovi

Direktno.rs

16. 01. 2024. 22:37 1

Rukometna senzacija: Španci ispali sa EP

Kompletirana je prva faza u grupama A, B i C Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Najveće iznenađenje je ispadanje Španije, koja je odigrala samo nerešeno 33:33 protiv Austrije.

Bod koji su Austrijanci osvojili protiv Hrvatske tako se ispostavio zlata vrednim, jer je Austrijance ostavio ispred "crvene furije". Štaviše, taj rezultat je bio značajan i za Hrvatsku, koja iako je završila kao prva u grupi, prenosi samo bod u glavnu rundu.

Duel u Manhajmu, koji je bio direktan okršaj za plasman u glavnu rundu, odlučen je u poslednjim sekundama meča. Tačnije devet sekundi pre kraja, kada je Janko Božović realizovao sedmerac i doneo zlata vredan bod Austriji.

Junak Austrije bio je Mikola Bilik sa osam golova. Toliko je na drugoj strani postigao i Aleš Gomes Abeljo, od čega i gol za vođstvo od 33:32 na 49 sekundi pre kraja. Da ne beše sedmerca u samoj završnici, on bi bio junak "crvene furije".

Oboren svetski rekord po broju gledalaca, dve lake pobede, ipak su samo zamaskirale brojne slabosti domaćina. Prizemljenje je usledilo u poslednjem kolu, borbi za bodove koji se nose u glavnu rundu. Francuska je slavila protiv Nemačke 33:30 i ona nosi dva boda.

Već se znalo pre ovog termina da u glavnu rundu iz Grupe C idu Mađarska i Island, jer Srbija nije pobedila Crnu Goru. Da jeste, ona bi bila u glavnoj rundi ispred Islanda, koji je bio malo više od solidnog sparing partnera Mađarskoj. Mađari su na kraju slavili 33:25.

Tako je poznat sastav i broj bodova tima u Grupi 1 glavne runde. Francuska i Mađarska imaju po dva boda, Hrvatska i Austrija po bod, a bez bodova su Nemačka i Island.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati