Ostali sportovi

M. Z.

16. 01. 2024. 16:01 0

Pobeda za kraj: Vaterpolisti sedmi u Evropi

Vaterpolisti Srbije pobedom su okončali Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, pošto su u meču za sedmo mesto savladali Rumuniju sa 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3).

Iza "delfina" je bilo nekoliko teških dana, jer su najpre porazom od Mađarske na peterce u četvrtfinalu ostali bez šanse da se bore za medalju na kontinentalnom šampionatu, dok ih je potom i Grčka poslala da igraju tek za sedmo mesto, što je objektivno lošije od onoga što su poklonici vaterpola u Srbiji očekivali.

I u toj borbi sa Rumunijom su izašli kao pobednici, uspeli su da se psihički podignu i odigraju veoma dobar meč, u kom je, manje-više, sve bilo jasno već posle prvih osam minuta.

Jer, naša selekcija je zaigrala angažovano od starta, posle prve četvrtine je imala čak četiri gola viška (5:1), pa je bilo očigledno u kom smeru ide meč.

Do poluvremena je tim Uroša Stevanovića još i povećao prednost, budući da je na veliki odmor otišao sa plus pet - 8:3.

U nastavku je bilo jasno da se Rumunima sprema debakl, posebno zbog toga što su i treći deo meča izgubili, ovoga puta sa tri gola razlike, pa su "delfini" poslednju deonicu dočekali sa osam golova viška (12:4). Tu prednost su još i uvećali do kraja, slavili su sa 18:7 i takmičenje na Evropskom prvenstvu su okončali na sedmoj poziciji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati