Ostali sportovi

Direktno.rs

12. 01. 2024. 19:28 0

Rukometaši ispustili dobijeno sa Islandom

Reprezetnacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Islanda na startu Evropskog prvenstva

Jasan je bio plan Tonija Đerone. Akcenat prvenstveno stavljen na odbrani, napad uglavnom pozicioni kako bi se ograničile ubitačne kontre Islanđana.

Plan je uglavnom uspevao u prvom poluvremenu, osim jedne kratke sekvence kada su Islanđani vezali tri gola. Briljirala su oba golmana. Milosavljev je imao osam, a Halgrimson čak 10 odbrana u prvom poluvremenu, pa je i minimalno vođstvo Islanda 11:10 bio logičan epilog prvih pola sata igre.

Mnogo bolja igra Srbije u napadu u prvih 15 minuta drugog poluvremena. Došlo je do preokreta i serijom 5-2 Orlovi su poveli 15:13. A i Milosavljev je odbranio i drugi penal u tom periodu, Islanđani su promašili još jedan.

Uspešno su Orlovi odolevali naletima Islanđana i držali tu prednost od dva gola sve do samog finipa. Posebno su velike uloge u napadu imali Dragan Pešmalbek i Petar Đorđić, koji je pogađao spolja kada je bilo najpotrebnije. Od čega za 27:24 dva minuta pre kraja.

A onda su Orlovi uspeli to da ispuste i da prime tri gola do kraja, od čega dva za samo pola minuta i na kraju je Island uspeo da dođe do zlata vrednog boda.

Kod Srbije najefikasniji je bio Dragan Pešmalbek sa pet golova, dok je Petar Đorđić postigao jedan manje, sve u drugom poluvremenu. Naravno, treba napomenuti i sjajnog Milosavljeva sa devet odbrana, od čega dva sedmerca. Na drugoj strani Elison je postgigao šest golova, Gudjonson jedan manje.

Srbija naredni meč igra u nedelju, kada se sastaje sa Mađarskom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati