Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

12. 01. 2024. 17:21 1

Stevanović: Mađari hrabriji, cilj se ne menja

Mađari su se nudili, imali su srpski vaterpolisti u finišu meča napad sa igračem više posle isključenja Zoltana Pola. Jedan pogrešan pas i - Dušan Mandić morao je da uzme težak šut preko bloka. Gergo Fekete ga je zaustavio, a zatim u penal-seriji odveo svetskog prvaka u polufinale Evropskog prvenstva.

Podmlađeni mađarski sastav nije se uplašio pobede. Iskoristio je poklon. Marku Raduloviću lopta je skliznula sa ruke, nije ni pucao ka golu Viktora Đapjaša. Bio je to snažan impuls za mlade momke, u maniru velikih pretvarali su šuteve u pogotke. Do tada bili i agresivni i hrabriji po mišljenju selektora Srbije.

- Čestitam reprezentaciji Mađarske na zasluženom prolazu u polufinale. Mislim da su mnogo bolje ušli u meč, da su imali veću želju, a iz nje agresivnost i plivanje, takođe i hrabrost u napadu. Nismo im parirali, držali smo se na naš individualni kvalitet celu utakmicu. Kada smo poveli 8:7, odmah su okrenuli. Na kraju smo došli do penala, i mi i oni smo imali šansu da završimo i pre toga, ali eto - rekao je Uroš Stevanović.

Nisu srpski reprezentativci iskoristili ni drugu priliku da dođu do olimpijske vize. Moći će do nje na Svetskom prvenstvu u Dohi, a utakmice razigravanja na Evropskom prvenstvu u narednim danima iskoristiće kao pripremu za planetarni šampionat idućeg meseca.

- Svaka utakmica za nas je važna, ovo je prvo takmičenje gde smo blizu kompletnog sastava. Moramo da iskoristimo sledeće dve utakmice da bismo se spremili za ono što nas čeka - Svetsko prvenstvo. I da izvadimo vizu za Olimpijske igre, to je glavni cilj - zaključio je Uroš Stevanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati