Ostali sportovi

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 09. 2023. 08:11 8

Nemušto pravdanje zbog izostanka Ivane na dočeku

Ivane Vulete nije bilo na balkonu Skupštine grada Beograda i mnogi su se zapitali zbog čega. Vuleta se oglasila na društvenoj mreži Iks i kratko poručila: "Ja samo ne idem nigde nepozvana. Između ostalog.

Odlučili su čelnici Beograda da bi trebalo da "ugase požar" nakon oštre reakcije javnosti, a njihovo obrazloženje je u najmanju ruku nemušto.

Otvoreno su priznali da nisu direktno kontaktirali Vuletu, već da su čuli od trećeg lica da ona ne želi da dođe. I onda su odlučili da promene odluku koja je do tog momenta bila praksa.

Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda doneli su odluku da svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su Svetska prvenstva, Evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih budu organizovani svečani dočeci ispred Skupštine grada Beograda, to mogu i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport i omladinu za organizaciju ovih događaja.

- Grad Beogad će svim sportistima podjednako izlaziti u susret i davati na raspolaganje organizacione i druge kapacitete koje poseduje. Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisiti od naših građana i mi na to, kao ni do sada, nismo mogli, niti ćemo moći da utičemo - izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

Dakle, sada se više neće dovoditi sportisti po zaslugama, nego na osnovu želja sporskih saveza.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za informisanje grada Beograda, takva odluka je doneta "da ne bi ubuduće bilo zloupotrebe i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz Gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće i time bilo koga diskriminiše".

Povodom tekstova objavljenih u sredstvima javnog informisanja u vezi sa nepozivanjem određenih sportista na svečani prijem ispred Skupštine grada Beograda, Penić je rekao da je na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, odmah nakon osvajanja zlatne medalje na SP u atletici Ivane Vulete, pozvao predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića i uputio mu čestitke tim povodom.

- Obavestio sam ga o mogućnosti i našoj spremnosti i želji da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom atletskom savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine grada Beograda - naveo je Penić.

On je dodao da mu je Jevrosimović preneo da se Vuleta zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem "da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja", navodi se u saopštenju.

Ostaje glavno pitanje: Zbog čega niko od čelnika Grada nije smatrao da bi trebalo direktno pozvati Ivanu Vuletu na ovakav događaj, već se vode informacijama koje dobijaju od trećeg lica, makar on bio i predsednik Saveza.

Odmah se odaje utisak da je Vuleta nepoželjna kada je zovu preko trećeg lica, a ne direktno…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati