Ostali sportovi

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 05. 2023. 16:52 5

"Klupska obaveza": Pritisak SNS pred miting 26. maja

Među Kragujevčanima kruži prepiska iz viber grupe sportskog kluba američkog fudbala Divlji veprovi u kojoj se pozivaju sportisti da se dobrovoljno prijave za odlazak na SNS miting u Beogradu 26. maja. U poruci se kaže "nekoliko nas mora da se pojavi tamo", kao i da im je "naređeno" da idu i da je odlazak na minting "u interesu tima, kako bi mogli da zahtevaju nešto u budućnosti".

Politički pritisci na zaposlene u javnim preduzećima odavno su javna tajna, a sada su isplivali i dokazi da se po istom principu ucenjuju i sportski klubovi.

Nova.rs navodi da je došla do prepiske iz viber grupe kragujevačkog kluba američkog fudbala, a autentičnost je potvrdila jedna majka, čije je dete dobilo ovu poruku.

Ona je uznemireno rekla da je ovaj poziv "vrhunac bezobrazluka", da je njeno dete maloletno i da ga "ni u ludilu neće pustiti da ide na miting".

U poruci koja je prosleđena sportistima američkog fudbala, navodi se da im je "naređeno" da pošalju svoje članove na miting, kao i da oni nisu jedini kragujevački klub kome je ispostavljen takav zahtev, te da se to traži od svih gradskih klubova.

"Braćo, da li ima zainteresovanih da idu na ovaj skup u Beograd sledećeg petka? Ja znam da nije niko oduševljen time, ali shvatite najozbiljnije to, jer mora nas nekoliko da se pojavi tamo. Moramo da predamo spisak ljudi koji će da idu, jer nam je tako naređeno.

Shvatite to kao klupsku obavezu, jer nažalost to je u interesu našeg tima, da bismo mogli da zahtevamo nešto u budućnosti i da nam ne bi ukinuli i ovo malo sredstava što nam daju.

Naravno, klub će da vam pokrije sve troškove, a svi koji su u mogućnosti, pogotovo mlađi igrači, koji nemaju mnogo obaveza, neka mi se jave, da odradimo to. Nije ovo prvi put da smo tako nešto morali da uradimo, jer su nam Veprovi najbitniji.

Svim sportskim klubovima u Kragujevcu je isto rečeno i verujte mi, shvatite ovo ozbiljno i javite mi se.

To je sledeći petak. Klub daje preko svega i po 2.000 dinara. Odvezete se za BG busom, samo se raspitajte kad je povratak i idite negde izblejite dok traje miting i nazad kući. Čak mislim i da tamo dobijate 1.000-2.000 preko, ali nisam siguran.

Ko hoće da zaradi dnevnicu solidnu i izbleji u BG neka se javi. Samim tim pomažete klubu, jer neko mora da ode. Ako imate nekog drugara van kluba da hoće isto, može", stoji u prepisci ove viber grupe, u kojoj je obelodanjeno dokle idu razmere SNS pritisaka i ucena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati