Ostali sportovi

[ Izvor: dnevnik.rs ]

28. 04. 2023. 11:32 0

Žene su zakon: 300.000 za pomoć samohranim majkama

Novosadski sportista Miša Bačulov i Srpska asocijacija tajlandskog boksa prikupili su 300.000 dinara na nedavno održanom humanitarnom državnom prvenstvu u tajlandskom boksu u Spensu, a tu sumu donirali udruženju građana "Sunce" za dečiju i cerebralnu paralizu Južno-Bačkog okruga.

Prikupljeni novac biće dalje usmeren članicama tog udruženja, odnosno majkama dece sa invaliditetom, kojima je pomoć najneophodnija.

Novac je prikupljen od kupljenih ulaznica, ali i dobrovoljnih priloga koje su posetioci mogli da ostave tokom državnog prvenstva na kojem je, pod parolom "Žene su zakon", učestvovalo najboljih 40 domaćih klubova iz cele zemlje, ali i na specijalnom defileu od šest profesionalnih borbi, u kojima su učestvovali najuspešniji internacionalni bokseri.

Novosadski sportista Miša Bačulov izjavio je da se on kroz sport već 12 godina bavi humanitarnim radom, s akcentom na decu sa invalidetom, ali da ona nikada nemaju dovoljno pažnje u društvu.

– Ljudi moraju da shvate da su njihove majke najveći heroji, one nemaju svoj život. One su 24 sata fokusirane na njih i ako nemaju određenu vrstu pomoći, a uglavnom je nemaju, naročito ako su samohrane majke, osuđene su samo na podršku drugih. Ovaj događaj je jedna lepa prilika i snažan poziv za buđenje građana – rekao je Miša Bačulov i dodao da su priključivanjem pokretu "Žene su zakon", koji je osnovao ministar privrede Rade Basta, a koji je podržalo više od 600.000 žena dobili ogromnu podršku u svojoj misiji.

Nikea Vučetić iz pokreta "Žene su zakon" izjavila je da su ovim takmičenjem želeli da promovišu i sport, zdravlje i porodicu i najavila da će uskoro u Novom Sadu organizovati još sličnih humanitarnih akcija s fokusom na žene i borbu protiv nasilja.

Inače, tajlandski boks, odnosno Muay thai karakteristična je disciplina za azijske države, a u Srbiji je zaživela tek poslednjih godina. Svetsko prvenstvo će biti održano u maju u Bangkoku u Tajlandu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati