Ostali sportovi

Direktno.rs

27. 04. 2023. 19:50 0

Bledi rukometaši dobili Finsku i otišli na EP

Rukometaši Srbije ostvarili su pobedu u petom kolu kvalifikacione Grupe 2 protiv Finske u gostima sa 30:29 i obezbedili su plasman na Evropsko prvenstvo.

Srbiju je na Evropsko prvenstvo vodio i poraz manji od 10 golova razlike. Ali svakako da je Toni Đerona želeo da ekipa pokaže teško građen autoritet kroz ove tri godine. Teško da može na kraju da bude bilo čime zadovoljan, osim činjenicom da je ekipa uspela da pobedi, iako je pet minuta pre kraja gubila sa četiri gola razlike.

Ako se secira utakmica, Srbija je opravdala svoj rejting samo u prvih 10 minuta drugog poluvremena i poslednjih pet minuta završnice. Ostalih 45 minuta je za zaborav, a oni umalo da dovedu do poraza. Jer Finska je pet minuta pre kraja vodila 29:25. Ipak, Srbija je zaigrala angažovanije u odbrani, uspela da istopi razliku, a onda je Kukić u poslednjem napadu sjajno proigrao na krilu Vukašina Vorkapića, koji je postigao pobedonosni gol nekoliko sekundi pre kraja utakmice.

Kod pobednika najefikasniji bili su Nemanja Ilić sa osam golova, Bogdan Radivojević sa pet i junak Vukašin Vorkapić i Marko Milosavljević sa po četiri gola. Na drugoj strani Maks Granlund postigao je čak devet golova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati