Ostali sportovi

Milan Zarić

23. 01. 2023. 19:35 0

"Pirova" pobeda za kraj: Kvalifikacije za OI ostale SAN

Rukometaši Srbije pobedom su okončali Svetsko prvenstvo. U poslednjem kolu druge faze šampionata planete savladali su Holandiju sa 32:30, što im je u konačnom plasmanu donelo 11. mesto.

Odranije je bilo poznato da izabranici Tonija Đerone ne mogu da se domognu četvrtfinala prvenstva sveta, gde će iz naše grupe Norveška i Nemačka, ali su se borili da se nađu među deset najboljih selekcija, kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Taj cilj nisu uspeli da ostvare, budući da su se na kraju našli na prvom mestu "ispod crte", pa će se u kvalifikacijama za najveće sportsko takmičenje, kao devetoplasirana i desetoplasirana ekipa sa SP, naći Slovenija i Hrvatska, koja je u poslednjem kolu bila bolja od Bahreina. Sada će put ka Parizu morati da traže preko Evropskog prvenstva.

Kada je reč o samom meču protiv Holandije, na njemu je viđena velika borba do samog kraja, budući da su se obe reprezentacije trudile da se časno oproste od prvenstva - pobedom kojom bi zauzele treće mesto u grupi.

Holanđani su bolje ušli u meč, budući da su konstantno u prvom poluvremenu vodili, međutim "orlovi" nisu odustajali od potere, pa su konstantno rivalu "disali za vratom".

Holandija je u uvodnoj fazi meča stigla do četiri gola prednosti (7:3), ali je Srbija uspela da istopi taj zaostatak i da izjednači na 13:13, kasnije i na 15:15. Finiš prvog dela ipak je pripao Holandiji, koja je sa plus dva otišla na poluvreme - 15:17.

Drugi deo meča su "orlovi" započeli sa mini serijom od 2:0, što im je donelo izjednačenje. I od tog momenta, pa praktično sve do kraja meča viđena je rezultatska klackalica. Često su se dve selekcije smenjivale u vođstvu, te nijedna od njih nije uspela da se odlepi.

To nam je donelo neizvestan finiš, u kom su naši rukometaši na dva minuta pre kraja imali dva gola prednosti - 31:29. Imali su nekoliko šansi da dođu i do plus tri, u čemu nisu uspeli, pa su ostavljali rivala u "životu". Na sreću. Holanđani to nisu uspeli da iskoriste, pa su naši momci priveli posao kraju i slavili sa 32:30.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati