Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

04. 11. 2022. 22:03 0

Rukometašice Srbije poražene na startu EP

Rukometašice Srbije poražene su na startu Evropskog prvenstva od Švedske sa 27:21 (14:9), dok je selekcija Hrvatske poražena od Norveške sa 32:23 (16:14). Prevagu na tasu Švedske, donele su Natali Hagman sa devet, Lin Blom i Elin Hanson sa po pet golova. Kod Srbije, Kristina Graovac je imala 17 odbrana, Aleksandra Stamenić je postigla šest, Jovana Kovačević četiri, a Katarina Bojičić tri gola.

Švedska je dobro počela utakmicu. Uspela je da nametne igru sa mnogo tranzicije, pobegla je na 7:3. Srbija je uspela da uspori rivala, uspela je da stigne do 8:9, ali je ponovo stala. Usledila je serija grešaka i serija kazni u vidu lakih golova Šveđanki, koje su na poluvremenu vodile sa 14:9. Centralna figura u prvom poluvremenu, bila je Natali Hagman sa šest golova. S druge strane, bolja od ostalih, bila je Jovana Kovačević sa tri gola.U nastavku meča, Švedska je stekla sedam golova prednosti – 20:10, a na osnovu svega viđenog do tog momenta delovalo je da su sve dileme oko pobednika rešene. Srbiji je zaista trebalo čudo da stigne do pozitivnog rezultata. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

Srbija je uspela da podigne nivo igre, Graovac je fenomenalno branila, izabranice Uroša Bregara su stigle do 19:23, imale su i napad na osam minuta pre kraja, ali je Švedska uspela da odbije ovaj nalet Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati