Ostali sportovi

Direktno.rs

01. 11. 2022. 10:57 0

Srpski rvači sa Balkanijade doneli 17 medalja

Srpska rvačka reprezentacija osvojila je 17 medalja na šampionatu Balkana za pionire i kadete koje je održano u Bukureštu. Posle istorijskog uspeha na Svetskom šampionatu za seniore u Beogradu, gde je osvojeno čak pet medalja, od čega četiri zlata i jedna bronza, kontinuitet osvajanja odličja na međunarodnim takmičenjima nastavljen je i u mlađim reprezentativnim kategorijama.

Zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Ivana Gajić i Maša Perović u ženskoj, odnosno Stevan Kojić, Branko Đukić i Antal Vamoš u muškoj konkurenciji.

Srebrnu medalju osvojio je Marko Supić, dok su se bronzom okitili Dušan Stokić, Uroš Kojić, Lazar Dedić, Uljheji Balaž, Dejan Berkec i Milan Vukobratović. U ženskoj konkurenciji bronze su osvojile još Milica Sekulović, Jana Petrović, Evelin Uljhei i Emilija Jakovljević.

Posle izvanrednih rezultata naših devojaka na šampionatu Balkana u Bukureštu, ženskoj reprezentaciji Srbije pripalo je i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji.

- Naša zemlja treba da bude ponosna na ugled i kvalitet koje srpsko rvanje pokazuje na svim velikim takmičenjima i to u svim uzrasnim kategorijama i selekcijama - kaže Dalibor Perović, predsednik Rvačkog saveza Beograda i trener ženske rvačke reprezentacije i dodaje:

- Kada se naprave ovakvi uspesi na kadetskom takmičenju, svi su dodatno motivisani da nastave sa napornim radom i postižu još bolje rezultate. U rvanju je specifično upravo to što se sa svakog takmičenja rvači vrate motivisani da pomeraju svoje granice i pokažu koliko mogu. Sa takvim pristupom i odličnom strategijom rada gradimo nove šampione. Srpsko rvanje zaista postavlja izuzetno visoke standarde, a srce nam je puno kada vidimo da je sve više mladih zainteresovano da se da počne da trenira u ovaj sport koji pruža potpunu psihofizičku izgradnju i da se rvanje vraća u sale u svom punom sjaju - zaključio je Perović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati