Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

14. 08. 2024. 15:16 0

Nestvaran doček za olimpijskog šampiona (VIDEO)

Bocvana je priredila spektakularnu dobrodošlicu za svoje olimpijce koji su se vratili sa Igara u Parizu, sa posebnim akcentom na Lecile Teboga, koji je osvojio zlatnu medalju u trci na 200 metara.

Na Nacionalnom stadionu Bocvane, u utorak je više od 30.000 navijača došlo da pozdravi svoje heroje. Ovo je bila prilika za sveobuhvatnu proslavu uspeha i dostignuća sportista koji su doneli ponos svojoj zemlji.

Bocvana je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila dve medalje: zlatnu i srebrnu. Zlato je pripalo Lecile Tebogu, koji je briljirao u trci na 200 metara sa vremenom od 19,49 sekundi. Ova pobeda predstavlja istorijski trenutak za zemlju, jer je Tebogo postao prvi sportista iz Bocvane koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Pored zlatne medalje, Bocvana je osvojila srebro u muškoj štafeti 4x400 metara. Štafeta je postigla vreme od 2:55,83, dok je Tebogo, kao deo tima, istrčao svoju deonicu od 400 metara za 43,04 sekunde. Sjedinjene Američke Države su u ovoj disciplini osvojile zlato sa vremenom od 2:54,43, postavivši olimpijski rekord.

Nakon povratka, Tebogo i njegovi olimpijci su se vozili oko stadiona u specijalno pripremljenom autobusu, dok su gosti sa tribina mahali plavo-crnim zastavama i slavili osvajanje medalja. Proslava je bila ispunjena radošću i ponosom, simbolizujući ne samo sportsku izuzetnost već i jedinstvo i strast naroda Bocvane.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati