Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 09. 2022. 20:35 1

Mladi vaterpolisti na krovu Evrope!

Vaterpolisti Srbije, momci do 19 godina, pobedili su Španiju sa 9:8, osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici, i tako su krunisali na pravi način leto, tokom kojeg je U18 generacija osvojila srebrnu, a U16 generacija bronzanu medalju na planetarnim smotrama.

Golove za Srbiju, postigli su: Nikola Kojić i Aeksandar Kovačević po dva, Mitar Maraš, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović, Viktor Urošević i Vasilije Martinović po jedan. Najefikasniji u sastavu Španije, bili su Mark Ferer sa tri i Ignasi Garsija sa dva gola.

Španija je povela u režiji Kastra Fernandeza, ali je Srbija do kraja prve deonice pojačala stepen agresivnosti u odbrani, a preko Kojića i Kovačevića dobila ovaj period igre sa 2:1.

Odmah na početku drugog kvartala, Gavrilović je pogodio za 3:1. Srbija je imala napad sa dva igrača više za 4:1, nije ga iskoristila, a u samoj završnici druge deonice na semaforu je pisalo 4:4. Strelci za Španiju, bili su Ferer dva puta i Garsija. S druge strane siguran je bio Baucalo. Srbija nije klonula duhom, Kojić je sa zvukom sirene pogodio za 5:4.

Rat nerava je nastavljen. Maraš je bio precizan za 6:4, a Rodrigez za 5:6. Nedugo zatim Urošević je ponovo odveo Srbiju na plus dva – 7:5. Sesen je smanjio na 6:7, Srbija promašila zicer, a Ferer doneo izjednačenje – 7:7.

Bilo je jasno da sledi triler u poslednjoj četvrtini. Na talonu je bila titula prvaka Evrope. Kovačević je poslao pravi projektil u mrežu Španije – 8:7, ali je vrlo brzo Žil Kedo doneo novo izjednačenje – 8:8. Uroš Stevanović je zbog prigovora isključen, a mreže su mirovale. Na dva minuta pre kraja, Martinović je pogodio za 9:8. Na radost ljubitelja vaterpola u Srbiji, mreže su mirovale do kraja meča.

Bronzanu medalju je osvojila Mađarska koja je pobedila Grčku sa 10:7. Hrvatska je u borbi za peto mesto pobedila Italiju sa 14:11, dok je Crna Gora slavila protiv Nemačke sa 13:12 za sedmo mesto na šampionatu Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati