Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 08. 2022. 22:35 0

Oprostila se "šestorica veličanstvenih"

Tog 8. avgusta 2021. godine sa sportskog Olimpa u istoriji su otišli kao bogovi srpskog i svetskog vaterpola. Njih šestorica sa olimpijskim lovorikama stavilo je tačku na uspešne reprezentativne karijere, a finale najveće sportske smotre na svetu u Tokiju bila je poslednja prilika da u bazenu u kapicama Srbije zajedno gledamo Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Milana Aleksića, Stefana Mitrovića, Gojka i Duška Pijetlovića.

Ipak, njihova poslednja četvrtina morala je da bude odigrana pred publikom u Beogradu, koja je u subotnjoj večeri, 20. avgusta, napunila tribine bazena “Milan Gale Muškatrirović” i uz najveće ovacije i emocije legendarnoj šestorci zahvalila je za sve radosti koje je donela u prethodnim godinama.

Imala je priliku beogradska publika da vidi retrospektivu uspeha koje su ostvarili, a bilo ih je mnogo da bi ispunili kratku pauzu između dva poluvremena meča Srbije i Italije.

Ukupno 176 medalja osvojenih na svim takmičenjima pokazuje na kakav su način njih šetorica branila boje Srbije i šta su u amanet ostavili svojim naslednicima, kojima su bili mnogo više od saigrača.Osvajači svega, momci koji su nekoliko puta “prešli igricu” na pravi način su zatvorili jedno poglavlje u istoriji srpskog vaterpola, a generacija koja je trajala 15 godina, sve ljubitelje sporta, još jednom je emocijama “potpolila” javnost.

Svi se sećamo epske konferencije na aerodromu po povratku iz Tokija, suza i pesme za kraj, kada je na pravi način rečeno da je to bi bilo to. Umesto odgovora na novinarsko pitanje, Stefan Mitrović uzeo je mikrofon i zapevao “A sad adio”, na čije stihove niko nije ostao imun.

Slično je bilo i ove subote, kada su odigrali poslednjih osam minuta duela protiv Italije. Gromoglasnim aplauzima, uz najveće počasti i priznanja, domaća publika poklonila se najvećima u u srpskom sportu.

Svi pristutni na Dorćolu bili su na nogama dok su šestorica vaterpolista poslednji put izlazili kao reprezentativci Srbije.
Odlazak u legendu morao je da bude spektakularan, da se pamti zauvek, jer ništa manje njih šestorica nisu zaslužila.

U poslednjem plesu protiv Italije, Andrija, Filip, Gojko, Duško, Milan i Stefan pokazali su zašto su godinama bili najbolji na svetu.

Priznanjima od Vaterpolo saveza Srbije i uz vatroomet, njih šestorica su ispraćena su u legendu.

Podršku spektakularnom oproštaju šestorice veličanstvenih vaterpolista od reprezentacije pružila je i UNIQA osiguranje, dugogodišnji sponzor našeg vaterpolo saveza i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati