Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 07. 2022. 15:08 1

Težak poraz od Italije: "Delfini" bez polufinala

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Svetske lige. Izabranici Dejana Savića u četvrtfinalu su dožveli težak poraz od Italije - 14:7 (3:2, 3:2, 4:2, 4:1).

Golove za Srbiju postigli su: Gavril Subotić dva, Petar Velkić, Đorđe Vućinić, Marko Radulović, Nemanja Vico i Vasilije Martinović po jedan. Golove za Italiju postigli su: Luka Damonte i Eduardo Di Soma po tri, Luka Marciali, Vićenco Rencuto po dva, Đakomo Kanela, Jakopo Alesijani, Filip Ferera, Andrea Fondeli po jedan.

Italija je bolje otvorila utakmicu. Vodila je sa 2:0, 3:1, a na kraju prve deonice sa 3:2. Golove za Italiju, postigli su Kanela, Alesijani i Marcijali. Strelci za Srbiju, koja je propustila tri napada sa igračem više, bili su Petar Velkić i Đorđe Vučinić.

Početkom druge deonice, Ferara i Di Soma su uspeli da nadmudre odbranu Srbije i golmana Rističevića, pa je na semaforu pisalo 5:2. Radulović je pogodio za 3:5, Di Soma za 6:3, a Subotić sa 4:6.

Rencuto je sa peterca doneo Italijanima plus tri, ali je odmah zatim siguran bio Subotić. Usledio je rat nerava. Italija i Srbija su propustile po dva napada, a prvi su do gola stigli Italijani. Strelac je ponovo bio Rencuto - 8:5. Srbija se nije predavala. Mrežu Del Lunga je zatresao Martinović. Već u sledećem napadu, sa zvukom sirene za kraj napada, precizan je bio Luka Damonte. Situacija po Srbiju je postala gotovo bezizlazna kada je Fondeli pogodio za 10:6.

U tom momentu bilo je jasno da izabranicima Dejana Savića treba sportsko čudo kako bi stigli do prekreta protiv vicešampiona planete. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti Španija i Kanada, SAD i Australija, odnosno Francuska i Crna Gora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati