Ostali sportovi

Direktno.rs

24. 07. 2022. 17:20 0

Prva pobeda "delfina" u Svetskoj ligi

Vaterpolisti Srbije pobedili su Australiju u meču trećeg kola Svetske lige sa 14:7. Srbija je tako, posle dva poraza, od Crne Gore (16:8) i Španije (20:15), uspela da upiše prvi trijumf i popne se na treće mesto u grupi A.

Zbog toga je protivnik u četvrtfinalu takmičenja selekcija Italije koja je poražena od Sjedinjenih Država 13:9.

"Delfini" su popravili odbranu, pojačali ritam u napadu i nekolicinom poteza u drugoj četvrtini prelomili meč, da bi u četvrtoj samo dotukli rivala.

Do druge četvrtine je meč bio tvrd, igralo se gol za gol, mada je srpski tim imao gol viška 4:3 posle prvih osam minuta. U drugoj deonici su izabranici Dejana Savića dobili sa 3:1 i tu prednost bez poteškoća sačuvali i uvećali.

Meč je počeo tvrdim odbranama i neiskorišćenim napadima dva tima. Australija je povela golom Pavilanda, a posle pet minuta igre i gola Radulovića, semafor je pokazivao 2:2. Sjajan šraub Nejtana Pauera, koji je pred golom pravio probleme, doneo je Australiji 3:2, ali su Đorđe Vučinić i Nikola Lukić preokrenuli stvari u korist našeg tima - 4:3.

Vuk Milojević se u drugoj deonici upisao u strelce, Marku Raduloviću je falilo malo sreće da umesto na stativi, lopta završi u mreži, a Gavril Subotić je bio neumoljiv u kontri za 6:4. Golom Nemanje Stojanovića, Srbija je otišla na tri gola viška pred poluvreme.

U trećoj deonici Srbija je napravila nekoliko grešaka, nerezonski je odigrala u pojedinim momentima i Australijanci su bili spremni da to kazne.

Pauer je držao Australiju u igri, Subotić je realizovao jedan peterac, a Pot je golom završio treću deonicu sa 3:2 za "kengure".

Četvrta je počela dobrim odbranama, pa u prva dva minuta nije bilo golova, sve dok "žabicu" nije zabio Ognjen Stojanović za 10:7.

Vučinić je s leđa fauliran u prostoru od dva metra, pa je Radulović preuzeo odgovornost i pogodio za plus četiri, pre nego je Petar Velkić "probušio" mrežu šraubom za 12:7.

Golom se posle sjajne kombinacije nadovezao i Nemanja Vico, a Srbija je tri minuta pred kraj imala 13:7. Vicu je to bio prvi gol na turniru.

Subotić je do kraja samo overio trijumf, pa srpski tim u boljem raspoloženju čeka narednog protivnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati