Ostali sportovi

[ Izvor: Sportske.net ]

04. 06. 2022. 20:51 3

Novi Beograd nakon peteraca ispustio titulu LŠ

U dramatičnom finalu, pred punim tribinama bazena ''11. april'' u Beogradu, ekipe Novog Beograda i Pro Reka borile su se za titulu prvaka Evrope u finalu Lige šampiona. Posle regularnog toka meča rezultat je bio 13:13, a u penal-seriji Pro Reko je bio bolji i na kraju slavio ukupnim rezultatom 17:16 (4:3 u petercima).

Kako se i očekivalo, bila je ovo velika, ravnopravna borba dve najbolje evropske ekipe. Novi Beograd je češće imao vođstvo, u par navrata i po dva gola razlike, ali se Pro Reko uvek vraćao.

Na ulasku u poslednji minut meča ''sevnuo'' je projektil fenomenalnog Nikole Jakšića koji je svojim šestim golom doneo novu prednost Novom Beogradu - 13:12.

Usledio je tajm-aut posle kog mađarski internacionalac u ekipi Pro Reka Đerđ Zalanki na dvanaest sekundi pre kraja donosi izjednačenje italijanskom timu - 13:13.

Odmah je i Igor Milanović zatražio tajm-aut za poslednji pokušaj da se u regularnom toku dođe do istorijske pobede. Ali, Mandićev šut je zaustavio Di Fulvio, pa je odluka o šampionu Evrope morala da padne u penal-seriji!

1. serija - Rašović 1:0 za Novi Beograd, Ivović - 1:1

2. serija - Mandić - brani Delungo! Ganela - 1:2

3. serija - Drašović - 2:2, Janger - prečka! Usledili su veliki protesti sa klupe Pro Reka, tražili su gledanje snimka smatrajući da je golman Gojko Pijetlović ranije izašao ispred gol-linije, ali sudije su ostale pri svojoj odluci.

4. serija - Vlahopulos - 3:2, Di Fulvio - 3:3

5. serija - Jakšić - prečka! Zalanki - 3:4, Pro Reko je odbranio titulu prvaka Evrope!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati