Ostali sportovi

Direktno.rs

02. 06. 2022. 18:31 0

Pro Reko kroz dramu do polufinala LŠ

Vaterpolisti Pro Reka uspeli su posle velike borbe i triler završnice da pobede Barselonetu sa 11:10 (4:3, 1:3, 3:3, 3:2), pa su se posle osvajanja titule u Italiji, plasirali u polufinale Lige šampiona.

Golove za Reko postigli su: Aleksandar Ivović tri, Đakomo Kanela i Aron Janger po dva, Frančesko Di Fulvio, Đorđo Zalanki, Pijetro Fijoli, Tomas Halok po jedan. Strelci za Barselonetu, bili su: Alvaro Grandos četiri, Felipe Perone tri, Mark Larumbe dva, Alberto Munariz jedan.

Za razliku od meča između Breše i Hanovera u prvom četvrtfinalu, koji je Breša dobila sa 12:5, ljubitelji vaterola su u duelu između Pro Reka i Barselonete mogi da prate atomsku utakmicu, što se i očekivalo.

Reko je posle prve deonice vodio sa 4:3, ali Barseloneta nije odustajala od taktike koju je zamislila. Dozvoljavala je šuteve da distance, ali ne i da lopta stigne do centra. S druge strane, usledila su dva gola bez igrača više, pa su Španci vodili sa 5:4. Janger je doneo izjednačenje, a Perone prednost Barseloneti na kraju prvog poluvremena - 6:5.

Početkom trećeg kvartala, Barseloneta je povela sa 7:5, ali je drugim golom na utakmici, Aleksandar Ivović uspeo da donese mir u sastavu Reka. Nedugo zatim, sve je krenuo iz početka. Janger je pogodio peterac za 7:7. Granados je zatresao mrežu za 8:7, a Halok doneo izjednačenje Reku, uoči poslednje deonice.

Rat nerava je nastavljen, Granados je uspeo da zatrese mrežu Reka za 9:8. Aleksandar Ivović je pogodio peterac za 9:9. Već u sledećem napadu, Barselonata je ponovo vodila, a strelac je bio Larumbe. Kanela je doneo novo izjednaćenje - 10:10.

Na 60 sekundi pre kraja Đorđo Zalanki je pogodio - 11:10 za Reko. Barseloneta je imala dva napada za izjednačenje. U prvom je Ivović ukrao loptu, a u drugom su igrači Reka, izblokirali Peronea.

Reko nastavlja da brani tron, a 3. juna će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između Ferencvaroša i Juga iz Dubrovnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati