Ostali sportovi

Direktno.rs

17. 03. 2022. 06:00 38

Ko je dopustio da Kosovo ima atletičare na SP u Beogradu?

Prvi put na nekom velikom takmičenju u Srbiji učestvovaće takmičari tzv. Kosova! Karate i Bokserski savez Srbije su izbegli poteškoće u organizaciji šampionata, budući da takmičari naše južne pokrajine nisu učestvovali, ali to se neće desiti sa Atletskim savezom Srbije, budući da će na dvoranskom Svetskom prvenstvu, koje se održava od 18. do 20. marta u "Areni", učestvovati Greša Bakraći, predstavnica tzv. Kosova. Postavlja se pitanje ko je to dopustio i kako će se Srbija sada ponašati?

Atletski savez Kosova je, nažalost, priznat od strane Svetske atletske federacije (IAAF) i ima pravo da učestvuje na velikim takmičenjima. I to će se dogoditi u Beogradu, budući da će naš glavni grad biti domaćin SP, a na tom nadmetanju je prijavljena takmičarka tzv. Kosova.

Greša Bakraći, kako se navodi na zvaničnom sajtu Svetske atletske federacije, nalazi se na spisku učesnica, pa će se takmičiti na 1.500 metara. Jedina, ako tako može da se kaže, srećna okolnost u svemu ovome jeste to da u pomenutoj disciplini Srbija nema predstavnike, pa se neće nametati pitanje kako bi se naš takmičar ponašao u toj situaciji.

Posle svega, ostaje da se vidi kako će reagovati Srbija, Atletski savez Srbije, Ministarstvo sporta...

Pored tog pitanja, nameće se još jedno - a to je kako će nastupiti Greša Bakraći. Da li će biti isticani simboli tzv. Kosova ili će, pak, nastupati sa zvezdicom, budući da Srbija ne priznaje samoproglašeno Kosovo.

Da podsetimo, ovo nije prvi put da takmičari tzv. Kosova učestvuju na takmičenjima u Srbiji, budući da su u februaru atletičari iz naše južne pokrajine bili učesnici Balkanskog prvenstva do 20 godina.

Zbog toga su se pobunili navijači Crvene zvezde, koji su tokom meča sa niškim Radničkim istakli transparent, na kom je pisalo:

- "Atletski savez Kosova" na takmičenju u Beogradu? Čije izdajničke ruke su ovo potpisale? I ko je odobrio? - pisalo je na pomenutom transparentu.

Inače, takmičari tzv. Kosova su tada, kako je navedeno, u Beogradu nastupili bez zastave.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati