Ostali sportovi

Direktno.rs

01. 03. 2022. 14:23 0

Rukometno evro-proleće u Kragujevcu

Burno rukometno proleće u Kragujevcu u režiji rukometnog kluba Radnički će u naredna dva meseca doživeti kulminaciju na zadovoljstvo sportskih sladokusaca. Naime, kragujevački superligaš će ponovo doći u žižu javnosti kao partner Rukometnog saveza Srbije u organizaciji rukometnog spektakla u svojoj SBB dvorani Jezero, što je nesumnjiva činjenica da su Kragujevac i Radnički na dobrom putu da postanu jedan od najvećih centara na rukometnoj mapi Srbije.

Nakon evropskog prvenstva u rukometu za muškarce, reprezentaciju Srbije očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. U sklopu priprema pred odlučujuće, kvaliufikacione duele, naša reprezentacija će odigrati kontrolnu utakmicu sa selekcijom Rusije 18.marta kao uvod pred rukometnu poslasticu – revanš baraža za odlazak na SP, susret sa pobednikom duela između Italije i Slovenije, koji je zakazan za 16. april u kragujevačkom hramu rukometa.

- Najznačajnija utakmica koja nas očekuje ove godine je ta u aprilu. Svi očekujemo da ćemo se susresti sa Slovenijom, no sačekaćemo ishod tog predkvalifikacionog meča. Ovaj susret nam donosi odlazak na Svetsko prvenstvo a to bi bila velika stvar za srpski rukomet, nakon učešća na evropskom. Sve smo podredili tome da reprezentaciji omogućimo najbolje moguće uslove i zato smo se opredelili za Kragujevac, jer su se ovde u SBB hali Jezero odigravale kvalifikacije i sama organizacija je uvek bila na visokom nivou i zbog dobre saradnje sa ljudima iz kragujevačkog rukometa, njihovog iskustva i nesebične pomoći, tako i sjajne atmosfere za koju ne sumnjam da će biti. Prethodno nas očekuje prijateljski susret sa Rusijom, što će biti dobra prilika da naši reprezentativci osete i SBB halu Jezero, kao i sam grad Kragujevac - najavila je rukometni spektakl u našem gradu Milena Delić predsednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

O organizaciji, značaju ovog veličanstvenog duela za Radnički i grad Kragujevac, kao i podsticaju dece da se bave rukometom, najpozvaniji da iznese svoj sud je direktor RK Radnički Stavro Rašković:

- Izuzetno velika stvar za rukomet u našem gradu, ali i u celom regionu što ce reprezentacija igrati svoje utakmice u SBB hali Jezero i na najlepši mogući način promovisati naš sport i približiti ga našim sugrađanima a što je i najvažnije našim mališanima. Naše rukometne reprezentacije su igrale velike mečeve u Kragujevcu u fantastičnom ambijentu, pa očekujemo novi spektakl koji će se pamtiti. Pogotovo ako protivnik bude Slovenija, gde nas pobeda vodi na SP a posle i na Olimpijadu. Očekujem snažnu podršku Kragujevčana i lepu rukometnu predstavu.

Kao svojevrsna uvertira rukometnog proleća će biti odlučujući, četvrtfinalni duel kupa Srbije „Prof dr Branislav Pokrajac“ u kome će rukometaši Radničkog ugostiti ekipu beogradskog Partizana u želji da se po treći put u svojoj istoriji plasiraju na završni turnir, Final four, našeg najmasovnijeg takmičenja, zakazan za sredu 9. mart:

- Dobili smo jednog od najtežih mogućih protivnika, ekipu Partizana, koja je među glavnim favoritima za trofeje na oba fronta. Fantastična igra i energija koja krasi naše momke, daje nam nadu da možemo da pružimo dostojan otpor i eventualno iznenadimo velikog favorita. Ove sezone igramo brz i dopadljiv rukomet i mislim da nismo bez šansi bez obzira na kvalitet protivnika- zaključio je Rašković.

Važno je napomenuti da će istog dana i ženska selekcija Radničkog u Novom Sadu u duelu sa ekipom Vojvodine, pokušati da izbori učešće na završnom turinuru kupa Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati