Ostali sportovi

Direktno.rs

26. 01. 2022. 22:04 0

SENZACIJA Radnički potopio Olimpijakos u LŠ

Vaterpolisti Radničkog napravili su veliko iznenađenje i u Kragujevcu savladali jednog od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona, grčki Olimpijakos, sa 10:8.

Na krilima dobrih partija iz Regionalne lige, Šumadinci su odigrali još jedan odličan meč i sve vreme bili u vođstvu protiv favorizovanog rivala. Još jednom su pokazali da, kada odigraju kako znaju, mogu do pobede bez obzira ko se nalazio na drugoj strani bazena.

Radnički je odlično otvorio utakmicu i "odvojio" se na tri gola posle pet minuta igre, pogocima Vrlića, Jankovića i Miličića (4:1), ali su gosti u finišu prvog perioda smanjili zaostatak preko centra Murikisa sa igračem više (5:3).

Potom su Atinjani u par navrata prilazili na "minus jedan", ali je Nikola Lukić 17 sekundi pre odlaska na odmor duplirao vođstvo - 7:5.

Posle nepuna dva minuta igre u trećoj četvrtini Olimpijakos je došao do izjednačenja, golovima Filipa Filipovića iz peterca i sa igračem više, ali se Radnički pred poslednji period vratio u vođstvo, razornim udarcem Marka Radulovića - 8:7.

Zatim su se izabranici Uroša Stevanovića vratili na dva gola viška lepom šraubom Vrlića (9:7) i tu prednost nisu ispuštali do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Marko Radulović, Nikola Lukić i Josip Vrlić sa po dva gola, dok su na drugoj strani prednjačili Janis Funtulis sa tri i Filip Filipović sa dva.

Pre početka susreta, Vaterpolo klub Radnički uručio je prigodne poklone najtrofejnijem srpskom vaterpolisti Filipu Filipoviću i fizioterapeutu Srbije i Radničkog, Vladi Radoviću, povodom osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vaterpolisti Radničkog posle velike pobede u Ligi šampiona prebacuju se na superligaški kolosek, gde ih najpre očekuje gostovanje Šapcu, u subotu od 18 časova, a zatim i derbi sa Crvenom zvezdom na svom bazenu, u utorak od 19 sati.

RADNIČKI - OLIMPIJAKOS 10:8 (5:3, 2:2, 1:2, 2:1)

Bazen: SPD "Radnički". Sudije: Đorđi Kun (Mađarska) i Sebastijan Dervio (Francuska).

RADNIČKI: Dobožanov, Radulović 2, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić 1, Lukić 2, Vrlić 2, Todorovski, Radulović. Trener: Uroš Stevanović.

OLIMPIJAKOS: Bijač, Gramatikos, Gilas 1, Genidunias 1, Funtulis 3, Guvis, Dervisis, Bušlje, Murikis 1, Filipović 2, Krisospatis, Kolomvos, Zerdevas. Trener: Teodoros Vlahos.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati