Ostali sportovi

Direktno.rs

02. 10. 2021. 15:50 1

Novi Beograd spektaklom najavio novu sezonu (FOTO)

Spektakularnim predstavljanjem svih takmičarskih selekcija, Vaterpolo klub Novi Beograd najavio je učešće u predstojećoj sezoni koja će biti prepuna izazova.

Sa potpuno renoviranim i silno pojačanim timom, Novobeograđani će se takmičiti u domaćem šampionatu i Kupu, regionalnoj ligi i Ligi šampiona, u kojoj će po drugi put uzastopno biti domaćini fajnal-ejta.

Novobeogradski vaterpolo kolektiv je za samo pet godina postojanja prošao dug put, od takmičenja u Prvoj B ligi do učešća u Ligi šampiona, a ove sezone želi da načini i korak više i krene u žetvu trofeja. Kao najbolja moguća uvertira svemu tome, na otvorenom bazenu "11. april" održana je izuzetno atraktivna promocija tima, dostojna vrhunskih vaterpolo zvezda koje je u svojim redovima okupio Novi Beograd, i koja je na najbolji način posvedočila o velikim ambicijama kluba.

- Izuzetna je privilegija imati mogućnost da se vratim u Beograd i da igram vaterpolo na vrhusnkom nivou - poručio je kapiten Novog Beograda i proslavljeni srpski reprezentativac Dušan Mandić i dodao:

- Milslim da će jačanje Vaterpolo kluba Novi Beograd i te kako doprineti jačanju i naše reprezentacije i srpskog vaterpola u celini. Ovo je jedan novi talas, potpuno nova priča i pozivam ljubitelje vaterpola da budu uz nas, da prate naše utakmice i da nas bodre, a mi igrači ćemo našu priču praviti u bazenu i govoriti partijama koje budemo pružali - rekao je Mandić.

Osim Dušana Mandića, boje Novog Beograda u predstojećoj sezoni braniće još Viktor i Strahinja Rašović, Gojko i Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Angelos Vlahopulos, Đorđe Vučinić, Žoao Pedro Fernandeš, Nika Šušiašvili, Draško Gogov, Petar Tomić, Miroslav Perković, Vasilije Martinović, Matija Vlahović i Petar Mitrović.

Veliku pažnju Novi Beograd pokloniće i mlađim kategorijama, za čiji razvoj je strateški opredeljen. Oformljeno je čak šest mlađih selekcija, kao i B tim Vukovi sa jasnom idejom da se u budućnosti igrači za prvi tim crpe upravo iz sopstvenog pogona. Posvećenost mladima i radu sa mlađim kategorijama ima i širi društveni značaj kome Novi Beograd takođe teži. To je popularizacija bavljenja sportom i vaterpolom među decom, pre svega zbog njihovog pravilnog fizičkog i mentalnog zdravlja i razvoja.

- Sva ova deca koju smo u defileu videli ovde na bazenu su naše bogatstvo. Poželeću im mnogo sreće, i njima i njihovim roditeljima. Voleo bih pre svega da ovde provedu zabavnu godinu, punu uzbuđenja, da se druže i da im zaista bude lepo na ovom bazenu. Ako uz to dođe i neki uspeh, biće to prava stvar, a svi se nadam da će uspeha biti - rekao je šef stručnog štaba Novog Beograda Vladimir Vujasinović, kome će u radu asistirati pomoćnici Aleksandar Bakić i Đorđe Filipović.

Novi Beograd redizajnirao je i grb kluba, dobio je novu sportsku opremu, znatno proširio i krug sponzora, a iz menadžmenta poručuju da će prisustvo utakmicama, uz spektakl u bazenu i sav prateći sadržaj oko bazena, na neki način biti privilegija:

- Ovo godine smo se znatno pojačali, ne samo igračima u prvom timu, već i organizaciono. Zato mislim da možemo mnogo toga da uradimo. Pozivam i publiku i medije da nas prate i da zajedno rastemo - istakao je sportski direktor Novog Beograd i nekadašnji trofejni reprezentativac Slobodan Soro.

Prvu utrakmicu u novoj sezoni Vaterpolo klub Novi Beograd igraće 6. oktobra u šampionatu Srbije, a protivnik će biti ekipa Nais.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati