Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

01. 09. 2021. 16:12 1

Paraolimpijske igre: Dimitrijević osvojio srebro

Paraolimpijci iz Srbije stigli su do treće medalje u Tokiju. Posle Dragana Ristića koji je osvojio zlatnu medalju u streljaštvu, odnosno Borislave Perić Ranković i Nade Matić koje su osvojile bronzu u stonom tenisu, Željko Dimitrijević je u disciplini bacanje čunja, klasa F51, stigao do srebra.

Željko Dimitrijević je ostvario sjajan rezultat – 35.29, ali nije uspeo da odbrani tron koji je osvajao u Londonu i Riju, jer je Musa Taimazov iz Rusije, ostvario neverovatnih 35.42. Rus je uz zlatnu medalju, postavio i novi svetski rekord.

Bronzanu medalju je osvojio Marijan Kureja iz Slovačke sa 30.66, a blizu medalje bio Meksikanac Mario Santana Ramos Hernadez sa 30.25.

Podsećanja radi, tokom izuzetno uspešne karijere, Željko Dimitrijević je osvojio zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu i Riju, ima dve zlatne medalja sa šampionata planete, te tri zlatna odličja sa šampionata Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati