Ostali sportovi

Milan Zarić

27. 07. 2021. 15:56 2

Milica posle zlata: A tvrdili su da ne mogu na tron...

To može samo Milica... Ponovila je uspeh od pre devet godina iz Londona i drugi put je postala olimpijska šampionka. Taj podvig je imenuje kao najbolju srpsku sportistkinju svih vremena, barem u individualnoj konkurenciji, jer niko pre nje nije dva puta uspevao da se penje na olimpijski tron.

Milica posle nezamapćenog uspeha nije mogla da dođe sebi od sreće. Red osmeha, red suza (radosnica, naravno) i tako u krug. Emocije su navirale, a naša šampionka nije želela da ih krije.

U prvoj izjavi nakon što je ponovo postala olimpijska prvakinja Milica je blistala. Naročito na konstataciju da je najbolja srpska sportistkinja svih vremena...

- Kako to lepo zvuči da sam najbolja srpska sportistkinja svih vremena. Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna. Mislim da nije bilo celog stručnog tima, porodice i verenika, da ne bih bila ovde gde sam danas. Ponosna što imam divne ljude iza sebe, ovo su moje poslednje OI, htela sam da ih završim kako dolikuje - rekla je Milica Mandić za RTS.

Milica je bila najbolja 2012. godine, ali veruje da je uspeh iz Tokija još veći.

- Meni se čini da je ovo veći uspeh, prognoze svetskih medija nisu bile na mojoj strani, tvrdili su da ne mogu da ponovim uspeh. Tu smo da idemo protiv svih šansi, verovala sam u sebe, znam koliko sam sebe dala i koliku podršku imam kući.

A onda se osvrnula na put do olimpijskog zlata.

- Sve protivnice su bile jako dobre, svaka borba je bila teška, ali mislim da je u finalu presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak, posle protivnica nije mogla da napada tom silinom, nakon čega sam mogla da kontrolišem borbu. Čast mi je što sam se našla oči u oči sa svetskom šampionkom u samom finalu. Kako sam ušla u finale, tako je sve bilo poznato, ali i strano. Poznato, jer sam već bila u finalu OI, što sam htela da iskoristim - istakla je Milica Mandić.

Kako ističe, ponosna je i što je tekvondo doneo Srbiji dve medalje.

- Nadam se da će Tijana Bogdanović 2024. godine u Parizu na Olimpijskim igrama dopuniti kolekciju medalja i da će osvojiti odličje koje joj nedostaje. Nemam reči za nju, toliko smo samo zajedno prošle muka, ali i velikih stvari. Srećna sam što smo na mojim poslednjim Olimpijskim igrama zajedno uzele medalju.

Na kraju je novinar RTS-a zamolio Milicu "ispred cele Srbije" da razmisli o odlasku u penziju jer su naredne OI već za tri godine, na šta je Mandićeva poručila:

- To i moj trener kaže. Prvo mi treba odmor da se slegnu utisci i da porazmislim gde smo pošli i odakle krenuli. Ako planiram da nastavim, imam jaka leđa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati