Ostali sportovi

Direktno.rs

27. 07. 2021. 06:27 0

Na korak do medalje: Arunović i Mikec četvrti u miksu

Zorana Arunović i Damir Mikec zauzeli su četvrtu poziciju u ukupnom plasmanu miksa u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Zorana i Damir su se nakon kvalifikacija izborili za priliku da se nadmeću za bronzanu medalju sa parom iz Ukrajine koji čine Kostevič-Olemčuk, ali nažalost i pored velike borbe nisu uspeli da osvoje olimpijsko odličje.

Zorana Arunović ističe da je četvrto mesto realan rezultat za naš tim koji je još jednom pokazao da je u svetskom vrhu. Ipak, i pored toga ostaje žal za bronzanim odličjem.

- Osvojili smo 4. mesto u zaista jakoj konkurenciji. Da smo u ovom momentu mogli da napravimo bolji rezultat, napravili bi ga. Svakako smo potvrdili kvalitet zauzimanjem 4. pozicije na najvećem svetskom takmičenju. U prvom delu kvalifikacija smo iza sebe ostavili izuzetno kvalitetne reprezentacije i potvrdili da smo uigrana ekipa. Nažalost, danas nije bio taj dan. Poredak je isti kao i na Svetskom prvenstvu, Kina, Rusija, Ukrajina i mi. SP se održavalo pre tri godine, što znači da držimo nivo takmičarskog nastupa, iako nam je ovo bila premijera na Olimpijskim igrama. Napravili smo dobar posao, nažalost falila je samo završnica. Čestitam timu Ukrajine koji je bio bolji za nijansu - rekla je Zorana Arunović.

Damir Mikec takođe potvrđuje da je osvajanje četvrtog mesta u najjačoj svetskoj konkurenciji odličan rezultat, ali da ipak ostaje žal za odličjem.

- Pokušavam da sumiram utiske sa današnjeg takmičenja. Imao sam veliku želju za osvajanjem ove medalje. Kvalitetan smo tim, jako smo se dobro borili u kvalifikacijama. Pokazali smo da pripadamo samom svetskom vrhu. U finalu smo se vraćali u nekoliko navrata. Mislim da sam i ja lično mogao da pružim više, trebaće mi malo vremena da sve procesuiram. Žao nam je što danas nismo pobedili Ukrajince, stari su nam dužnici, ali to je sport - završio je Mikec.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati