Košarka

[ Izvor: Sportal ]

18. 04. 2024. 11:04 3

Pešić poslao spisak od 26 igrača za Olimpijske igre!

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, poslao je spisak od 26 košarkaša, koji su kandidati za Olimpijske igre u Parizu, tokom leta 2024.

Sportal saznaje da je Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, poslao širi spisak za Olimpijske igre u Parizu, na kojem se nalazi 26 imena.

Ipak, kako je to najširi spisak koji je selektor poslao, ne želi da objavljuje imena javno, ali svima je jasno da su na njemu svi najbolji košarkaši, na čelu sa Nikolom Jokićem, najboljim igračem sveta.

Poznat je i raspored priprema košarkaša Srbije. Pripreme startuju 24. juna, a baza Orlova će ponovo biti Stara Pazova u kojoj će ostati sve do 11. juna. Za to vreme će odigrati dve utakmice zatvorenog tipa u Areni, 5. jula protiv Holandije i 7. jula protiv Turske.

Potom sledi put u Francusku gde će 12. jula odigrati prvi pripeemni meč protiv domaćina Igara, a dan kasnije reprezentacija Srbije putuje u Abu Dabi, gde zabranike Svetislava Pešića očekuju mečevi protiv Australije 16. jula i dan kasnije protiv Sjedinjenih Američkih Država. To je ujedno i uvertira za meč protiv iste slekecije na startu takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu 28. jula.

Posle Abu Dabija, reprezentacija Srbije se vraća u Beograd na završetak priprema, a odigraće i još jednu utakmicu, ali za sada nije poznat protivnik.

Srbija će u Pariz krenuti 24. jula, a Orlovi su na Olimpijskim igrama u grupi C sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku čije ime tek treba da se sazna. Start Olimpijskih igara zakazan je za 26. jul.

Podsetimo, košarkaši Srbije su prošle godine osvojili srebro na Svetskom prvenstvu u Manili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati