Ostali sportovi

Milan Zarić

03. 06. 2021. 17:07 0

Jakšić bolji od Prlainovića, Ferencvaroš u polufinalu LŠ

Vaterpolisti Ferencvaroša drugi su polufinalisti Lige šampiona, pošto su u četvrtfinalu ubedljivo savladali Marsej sa 14:6. Tako se u narednu fazu plasirao naš Nikola Jakšić, dok je takmičenje okončao Andrija Prlainović.

Završni turnir u Beogradu, koji je organizovan na sjajan način, dao je dva učesnika polufinala. Najpre je lako među četiri najbolje ekipe prošao Pro Reko, koji je sa 16:9 savladao Hanover, da bi nakon toga i Ferencvaroš bez ikakvih problema eliminisao Marsej.

Pitanje ko će se na kraju radovati nije se postavljalo nijednog trenutka, budući da je mađarski tim od starta nametnuo ritam, pa igrači Marseja jednostavno nisu znali šta ih je snašlo.

U prvoj četvrtini nisu nalazili put do protivničke mreže, pa je Ferencvaroš vodio sa 3:0. U drugom kvartalu su Francuzi uspeli da se upišu na semafor, ali je to bila slaba uteha, jer su Mađari vodili sa 7:1.

Već tada je bilo jasno da je putnik u polufinale poznat, Ferencvaroš je uspeo da mirno privede meč kraju i da slavi sa 14:6.

Najzaslužniji za pobedu bili su Janis Funtulis sa četiri i Marton Vamoš sa tri gola. Naš Nikola Jakšić nije se upisao u strelce.

U ekipi Marseja dva gola je postigao Ante Vukićević, dok je Andrija Prlainović jedanput našao put do mreže.

FERENCVAROŠ - MARSEJ 14:6 (3:0, 4:1, 3:3, 4:2)

Bazen: "11. april". Igrano bez navijača. Sudije: Adrijan Tiberiju Aleksandresku (Rumunija), Arkadij Vojevodin (Rusija).

Ferencvaroš: Gardonji, Sedlmajer, Vigvari 2, Zalanki 2, Vamoš 3, Mezej, Funtulis 4, Jakšić, Fekete, Varga, Janšik 1, Konstantin-Bikari 2, Vogel (7 odbrana).

Marsej: Lazović (4 odbrane), Čučković, Vanpeperstrete, Spaić, Prlainović 1, Verno, Krusiljat, Izdinski, Marion-Vernu 1, Kovačević 1, Vukićević 2, Kamarasa 1, Hovanisjan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati