Ostali sportovi

[ Izvor: Sportske.net ]

09. 11. 2021. 22:29 0

Radnički nadoknadio -4 za remi sa Ferencvarošem

Posle šest godina, vaterpolisti Radničkog ponovo su igrali meč Lige šampiona u Kragujevcu. Zbog ogromnog interesovanja za duel protiv Ferencvaroša instalirana je dodatna montažna tribina, a gledaoci su i te kako imali šta da vide. Nažalost. ne i da se u potpunosti raduju, mada kako je delovalo - odlično je ispalo. Srpski šampion i Ferencvaroš u rezultatski izuzetno napetom meču odigrali su nerešeno 11:11 (2:2, 4:4, 1:2, 4:3) .

Konstantnu klackalicu na stranu Ferencvaroša prevagnuo je Silard Janšik snažnim i izuzetno preciznim udarcem za 9:7 na nešto više od sedam minuta do kraja.

Mučili su se domaćini u tim trenucima da pogode. Okvir gola dvaput je zaustavio šuteve Miloša Ćuka, a onda i njegovog imenjaka Miličića. Čak devet minuta trajao je period igre Radničkog bez pogotka. Iskoristili su to gosti da povedu 11:7, ali je onda usledila serija Radničkog. Nikola Lukić i Miloš Miličić pogodili su za nadu, pa je proradio i sjajni Ćuk. S dva gola, drugi 14 sekundi pre kraja, doneo je bod svom timu.

Veliki, s obziron na situaciju nekoliko minuta ranije.

Možda bi konačan ishod bio i drugačiji da su Kragujevčani imali još jedan tajm-aut u finišu meča, ali je Uroš Stevanović već iskoristio oba, pa su posle odbranjenog napada (Miličić blokirao Martona Vamosa) morali da pokušaju udarcem sa ogromne udaljenosti. Bezopasno po gol rivala...

Najefikasniji igrač Radničkog bio je Miloš Ćuk sa tri gola. Po dva su dali Aleksa Ukropina i Nikola Lukić, a po jedan Filip Janković, Marko Radulović, Josip Vrlić i Miloš Miličić.

Ferencvaroš je predvodio Silard Janšik sa četiri pogotka, Marton Vamoš je dao tri, Deneš Varga dva, a Danil Merkulov i Luka Damonte po jedan.

Kragujevčani su prethodno poraženi u gostima kod novobeogradskog drim tima (10:16), dok je Ferencvaroš igrao nerešeno sa Brešom u Italiji (8:8).

U narednom kolu Radnički dočekuje Brešu, a mađarski predstavnik Olimpijakos.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati