Ostali sportovi

Direktno.rs

30. 03. 2022. 21:23 4

Poraz Novog Beograda od Ferencvaroša

Vaterpolisti Novog Beograda poraženi su u 11. kolu Lige šampiona. Novobeograđani su na svom bazenu izgubili od Ferencvaroša sa 14:11 (6:3, 1:0, 2:4, 5:4).

Gosti iz Mađarske su mnogo bolje počeli meč. Besprekorno su koristili situacije sa igračem više u bazenu, pa su uz zavidnu efikasnost već u prvoj četvrtini stekli tri gola prednosti. Sa druge strane, Novi Beograd je teško pronalazio put do mreže gostiju. Odlično je branio golman Ferencvaroša Soma Vogel, bio je nesavladiv u drugoj deonici, a period slabije igre Novobeograđana mađarski tim je iskoristio da dođe do pet golova prednosti (8:3).

Međutim, to kao da je konačno probudilo domaći tim koji je zaigrao mnogo odlučnije u napadu i energičnije u odbrani. To je dalo rezultat, pa je Novi Beograd u poslednju četvrtinu ušao sa podnošljiva dva gola zaostatka.

Ipak, jureći konstantnu prednost gostiju Novobeograđanima je u poslednjoj deonici ponestalo snage i koncentracije, što je iskusni sastav Ferencvaroša iskoristio na pravi način i zabeležio važnu pobedu.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Gergo Fekete sa tri gola, dok se kod domaćih Nikola Jakšić takođe tri puta upisao u listu strelaca.

Pred početak utakmice, kapitenu Novog Beograda Dušanu Mandiću uručena je nagrada za najboljeg vaterpolistu sveta za 2021. godinu u izboru prestižnog specijalizovanog portala "Total vaterpolo" u kome su glasali selektori i kapiteni reprezentacija koje su učestvovale na Olimpijskim igrama u Tokiju, treneri klubova koji su prošle sezone igrali na Fajnal-ejtu Evrolige, kao i novinari iz Amerike i Evrope. Ovo laskavo priznanje uručio mu je kapiten Ferencvaroša Deneš Varga, prošlogodišnji laureat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati