Ostali sportovi

M. Z.

12. 05. 2021. 22:20 0

Brejk Šapca, Radnički izgubio u prvom meču polufinala

Vaterpolisti Radničkog pretrpeli su poraz na startu polufinalne serije, budući da ih je u Kragujevcu savladao Šabac sa 8:7.

Kao što je i očekivano, okršaj ovih rivala doneo je mnogo uzbuđenja i neizvesnosti. Kragujevčani nisu koristili svoje šanse na početku, što su Šapčani, predvođeni Srđanom Vuksanovićem, iskoristili i stekli veliku prednost na kraju prve četvrtine (3:0).

Na samom startu druge deonice Radnički je probio led preko Toholja, posle čega je Radulović doveo Radnički na minus jedan - 3:2.

Usledio je period igre sa dobrim odbranama na obe strane, pa se na izjednačenje domaćih sačekalo do početka drugog poluvremena, kada je precizan bio Strahinja Rašović - 3:3. Vuksanović je odmah vratio Šapčane u vođstvo, ali je Radnički ipak preokrenuo pogocima Kruga i Ukropine i u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom - 5:4.

Iako je Radnički bio u naletu i seriji 5:1, drama je tek sledila. Ćetković je dva puta donosio gostima egal, da bi novi preokret izrežirao Vuksanović sredinom četvrtine - 7:6. Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno minut pre kraja, pogotkom Đorđa Vučinića (8:6), a Toholj je u samom finišu uspeo samo da ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu sa četiri gola bio je Srđan Vuksanović, bivši igrač Radničkog i jedno od dva zimska pojačanja koja su igru Šapčana podigao na viši nivo.

Polufinalna serija igra se u dve dobijene utakmice. Revanš je na programu u subotu, od 18
časova, u Šapcu, a eventualni treći meč u sredu, u Kragujevcu.

Radnički – Šabac 7:8 (0:3, 2:0, 3:1, 2:4)

Bazen: SPD "Radnički". Sudije: Anđelić i Stanojević.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 1, Janković, Toholj 2, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić, Panić, Todorovski, Radulović 1.

ŠABAC: Filipović, Drašković, Marković, Repanović, Tkač, Ilić, Vučinić 1, Tonković, Janković,
Vuksanović, Stojanović, Velkić 1, Vukadinović 4, Ćetković 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati