Ostali sportovi

Direktno.rs

12. 05. 2021. 21:42 0

Novi Beograd potopio Zvezdu, na pobedu je do finala

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Crvenu zvezdu sa 12:6, u prvoj utakmici polufinala plej-ofa. Na taj način su došli na korak do plasmana u finale, u koje će ekipa koja dođe do dve pobede. Drugi meč polufinala na programu je u subotu.

Novi Beograd je dobro počeo, poveo je 2:0, ali su crveno-beli u završnici prve i početkom druge četvrtine preokrenuli golovima Petra Smiljevića i Ivana Basare.

Usledila je mnogo bolja igra Novog Beograda, serija od 4:0 i domaći do kraja prvog poluvremena nisu ispuštali tri gola prednosti. U trećoj četvrtini ekipa Vladimira Vujasinovića je duplirala razliku, povela 11:5 i praktično otklonila sve dileme.

Druga utakmica se igra u subotu na bazenu SRC "Milan Gale Muškatirović", a eventualna majstorica, ako Zvezda pobedi, na programu je 19. maja.

U uvodnim minutima obe ekipe su imale po dve situacije sa igračem više, a Novi Beograd je upravo posle jednog takvog napada poveo preko Marka Avramovića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde. Ubrzo je na 2:0 povisio Draško Gogov, da bi potom crveno-beli sa dva igrača više smanjili, a isti igrač, Petar Smiljević, već posle 35 sekundi je svojim drugim golom izjednačio.

Zvezda je bolje otvorila drugu četvrtinu i preko Ivana Basare je stigla do prvog vođstva. Međutim, Novi Beograd je uzvratio serijom 4:0 za samo tri minuta i ispostavilo se da je to bila odlučujuća serija, u kojoj su mrežu mladog Vladimira Mišovića tresli Gogov, Aleksandar Radanović, Filip Gardašević i Avramović. Nalet je prekinuo Gavril Subotić, ali je Novi Beograd preko Vasilija Martinovića i Radanovića sačuvao tri gola prednosti (8:5).

U nastavku je Zvezda propustila dve situacije sa igračem više, da bi zatim domaći preko Mateje Asanovića, Miloša Ćuka i Nikole Radulovića stigli do nedostižnih 11:5. Na maksimalnih plus sedam povisio je Radanović šest minuta pre kraja, a konačnih 12:6 postavio je Smiljević, koji je bio i najefikasniji kod gostiju sa tri gola.

Kod domaćih je Gogov postigao tri, a po dva su dodali Radanović i Gardašević.

Novi Beograd – Crvena zvezda 12:6 (2:2, 6:3, 3:0, 1:1)

Bazen: "Vlaho Bata Orlić". Sudije: Raković i Virijević. Igrač više: Novi Beograd 6 (3), Crvena zvezda 7 (1). Dva igrača više: Crvena zvezda 1 (1). Peterci: Crvena zvezda 1 (1).

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović 1, Radanović 2, Bursać, Ćuk 1, Radulović 1, Gogov 3, Gardašević 1, Avramović 2, Šušiašvili, Nikolov, Asanović 1, Vlahović, Martinović 1.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum, Marković, Subotić 1, Milojević, Šulc, Basara 1, Rađen, Vukićević, Šimicu, Radović, Aleksić, Smiljević 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati