Ostali sportovi

Milan Zarić

13. 01. 2021. 18:25 1

RAZBIJENI GRCI Veliki korak rukometaša ka EP!

Rukomet u Srbiji je doživeo preporod! Naši reprezentativci su ponovo zablistali, potvrdili su ulogu favorita u duelu trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Grčke, koju su razbili sa 31:21 i napravili su veliki korak ka plasmanu na Evro!

Jer, "orlovi" su posle tri odigrana meča osvojili pet od mogućih šest bodova, ostali su neporaženi u duelima sa Francuskom, demolirali su Grčku, a kada se zna da su im ostala još dva meča sa Belgijancima i jedan sa "helenima", jasno je koliko je zapravo ostvarenje ciljeva blizu.

Rukometaši Srbije su sve iznenadili u prethodna dva meča, budući da Francuzi nisu imali rešenja protiv njih, ali nisu dozvolili da posle toga polete u nebo, već su sa obe noge bili čvrsto na zemlji, što je pokazao i duel sa Grcima.

Bili su oprezni naši momci od samog počeka meča, jer je na terenu trebalo potvrditi tu ulogu favorita. I to su i uradili izabranici Tonija Đerone, protivniku nisu dozvolili da ni u jednoj situaciji povedu, otpor Grčke su slomili početkom drugog poluvremena i na kraju su došli do ubedljive pobede.

Veoma dobro su naši momci ušli u meč, pošto su poveli sa 2:0, ali su Grci uspeli da uzvrate, te su u dve situacije izjednačili. Međutim, u drugom delu prvog poluvremena je bilo očigledno da su naši momci kvalitetniji, vodili su između tri i pet golova razlike, te se samo postavljalo pitanje kada će i definitivno da reše pitanje pobednika.

Praktično, do toga je došlo u uvodnim minutima drugog poluvremena, kada su blistali Radivojević, Marsenić, Kukić, Orbović i ostali naši asovi, pa je, kada smo poveli sa sedam golova razlike, sve bilo rešeno.

Ali, nisu se time rukometaši Srbije zadovoljavali, već je prednost išla i na osam i devet golova viška. Viđena je ozbiljnost u tim trenucima "orlova", ali i lepršavost u napadu, čime su Grci razoružani, te ni u jednoj situacijji nisu pripretili.

Na kraju je prednost bila i dvocifrena, pa su rukometaši Srbije slavili sa 31:21 i nastavili su da krupnim koracima idu ka Evropskom prvenstvu. A nastave li sa ovakvim partijama, samo je pitanje trenutka kada će i zvanično obezbediti vizu za kontinentalni šampionat.

SRBIJA - GRČKA 31:21 (15:12)

SRBIJA: Cupara, Milosavljev, Marsenić 5, Đorđić 1, Radivojević 8, Orbović 3, Šotić 3, Kukić 5, Obradović, Vorkapić 4, Kolaković, Dodić, Abutović, Popović 1, Pešić, Sretenović 1.

GRČKA: Milonas 6, Maljos 2, Ciras 3, Pasias 2, Cilas, Arampacis 1, Kostakidis, Kotanidis,Evangelidis, Papadinosiu, Kandilas, Arapakopulos 3, Bukovinas 1, Mihalidis, Kalomoiros, Dompris 2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati