Ostali sportovi

Direktno.rs

09. 01. 2021. 20:20 1

BRAVO, MOMCI Veliki bod rukometaša Srbije u Francuskoj!

Rukometna selekcija Srbije remizirala je sa Francuskom 26:26 (12:15) u gostima u kvalifikacionom meču sa Evropsko prvenstvo, ostvarivši još jedan vrlo povoljan rezultat, nakon pobede nad istim rivalom pre nekoliko dana u Zrenjaninu.

"Orlovi" su predvođeni selektorom Tonijem Đeronom, koji je po svoj prilici preporodio srpski rukomet, zaigrali hrabro Kreteju, imali prednost tokom većeg dela meča i naterali su rivala da konstantno juri zaostatak.

U prvom poluvremenu, osim što su Francuszi u jednom navratu poveli (7:6), srpski rukometaši imali uvek dva ili tri gola prednosti, a na odmor otišli su sa vođstvom do 15:12.

Posle 90 minuta igre u dvomeču, selekcija Francuske je shvatila s kim ima posla, krenuli su da napadaju svim silama preko Ričardsona i Žerara, ali "orlovi" su održavali prednost, s tim što je u poslednjih desetak minuta bilo vrlo neizvesno.

Francuzi su uspeli da izjednače na 24:24 pet minuta pre kraja meča. Posle pogotka Marsenića za novo vođstvo, srpski igrač je isključen u sledećem napadu naših rivala, što je olakšalo ekipi Francuske koja je došla do novog izjednačenja (25:25).

Marsenić je ponovo doveo Srbiju u vođstvo, a golman Milosavljev odbranio je sedmerac. Nakon toga, Srbija je imala priliku da reši meč, ali nakon neiskorišćenog napada, Kukić je isključen zbog zadržavanja lopte, a Francuska je nakon toga izjednačila rezultat (26:26).

Sledeći napad srpski reprezentativci nisu iskoristili sa igračem manje, da bi Francuska imala 15 sekundi posle tajm-auta da dođe do pobede.

Naš golman Cupara zaustavio je poslednji napad Francuza, a Srbija se vraća kući sa osvojenim bodom.

Izabranici Tonija Đerone osvojili su tri boda iz dvomeča sa višestrukim šampionom na gotovo svim frontovima i nadomak su plasmana na Evropsko prvenstvo.

FRANCUSKA - SRBIJA 26:26 (12:15)

Hala: Kretej. Igrano bez navijača.

FRANCUSKA: Abalo, Mae 2, Engesan 4, Gigu 2, Remili 3, Fabregas 5, Mem 2, Dipanda, Žerar 2, Kler, Luka Karabatić 3, Pardin, Deska 4, Turna, Ričardson.

SRBIJA: Đorđić 6, Marsenić 8, Kukić 1, Nikolić 1, Radivojević 1, Orbović 2, Sretenović, Abutović, Pešić, Cupara, Milosavljev, Šotić 1, Obradović 1, Vorkapić 1, Kolaković 4, Dodić.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati