Ostali sportovi

Direktno.rs

03. 12. 2020. 13:19 0

NEVERICA Hrvatska maratonka osvojila zlato, pa posle dve nedelje umrla

Hrvatska atletičarka Valentina Valjak preminula je 33. godini života posle kratke i teške bolesti, saopštio je Atletski savez Hrvatske.

Valentina je umrla nakon kratke i opake bolesti, samo dve nedelje posle osvajanja zlatne medalje na Plitvičkom polumaratonu. Bila je dugoprugašica, njen najveći uspeh u karijeri bilo je osvajanje bronzane medalje 2016. godine na Prvenstvu Hrvatske u trci na 10 kilometara.

- Opaka podmukla bolest joj nije dala nikakve šanse, čak ni da se bori za svoj život, a Valentina je uvak bila pravi i istinski borac. Od prvih treninga krasile su je neke osobine koje mi treneri izuzetno cenimo kod sportista: predanost, motorička inteligencija, velika želja, takmičarski duh... - neutešan je Valentinin trener Igor Čordaš, objavio je "24sata.hr".

Radila je kao asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, na geografskom odseku.

- Valentina je i tu postigla izvrsne rezultate završivši težak i zahtevan fakultet, gde se kasnije zaposlila kao asistentkinja. Ljubav prema sportu ipak je bila jača te se ponovno vraća atletici, u rekreativnu grupu našega kluba, gde smo se ponovno zbližili i ugodno družili. Takmičarski duh koji je imala ipak joj nije dao mira, tako da je u jednom trenutku odlučila ponovno krenuti u takmičarske treninge, ovaj put u pitanju je bilo trčanje na duge pruge. U vrlo kratkom vremenu videlo se da je kao stvorena za te discipline: niska, lagana i racionalnog stila trčanja vrlo brzo je napredovala. Uz svoj redovan posao trenirala je koliko god je mogla, predano i srčano, te je bila primer mnogim drugim sportistima u mojoj grupi svojim pristupom treninzima i takmičenjima. Godine 2016. postiže i svoj najveći uspeh osvojivši treće mesto na seniorskom državnom prvenstvu na 10.000 metara. Kasnije se prebacila na druge trke i uživala u tome. Na svojoj je zadnjoj trci, Plitvičkom polumaratonu, pobedila. Nažalost, Valentina, ovu trku nisi mogla dobiti. Uvek ću pamtiti naše zajedničke sportske trenutke, tvoj blagi pogled i iskreni osmeh. Ostaćeš svima nama zagrebašima zauvek u sećanju - poručio je trener Igor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati